Ünlü isimden altın fiyatlarına yönelik ‘haziran ayı’ uyarısı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ünlü isimden altın fiyatlarına yönelik ‘haziran ayı’ uyarısı
Doviz.com
11.05.2023 16:00

Altın uzmanı olarak tanınan İslam Memiş, para piyasalardaki gelişmeleri değerlendirerek, "Altın, dolar, gümüş fiyatları ne olacak?" sorularına yanıt verdi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TV100'deki köşe yazısında, gram altın yatırımcıları için haziran ayına yönelik uyarıda bulundu.

Köşe yazısında altın fiyatları, dolar, Bitcoin değerlendirmeleri yapan Memiş ayrıca "Fed ne planlıyor? Dolar ne kadar yükselir? Altın fiyatları ne olacak? Bitcoin hangi seviyelere çıkar?" sorularına da yanıt aradı.

Memiş, Fed'in mayıs ayı toplantısında piyasaların beklentisinin karşılandığını ancak beklenilen aksiyonun oluşmadığını söylerken, yatırım araçlarında henüz keskin bir yön kırılımı olmadığını belirtti.

Enstrümanlarda takip ettiği bant aralıklarının hâlâ geçerli olduğunu da vurgulayan Memiş, kendisi için geçerli olan bant aralıklarını ise şöyle aktardı:

Dolar endeksi (Dxy) = 100,50-101,50

EUR/USD paritesi = 1,09-1,10

Ons altın (xau/usd) = 1.970-2.030

Ons gümüş (xag/usd) = 24,80-25,80

Bitcoin (BTC) = 25-30 bin $

Yazısında "Peki şimdi ne planlanıyor?" sorusunu soran Memiş, şöyle devam etti:

"Tabii ki ikinci baskılanma planlandı!

Yani, piyasayı kontrol altına alan merkez bankaları bir ay daha baskılama sürecine devam edecekler. Özellikle Fed, 3-4 hafta sonra dolar karşısındaki her şeye son bir tokat vurmayı planlıyor. Bu planla birlikle dolar endeksi (dxy) 103,50’ye yükselir, ons altın (xau/usd) 1.910 dolar, ons gümüş (xag/usd) 23,80 dolar, EUR/USD paritesi 1,0850, Bitcoin 25 bin dolar seviyelerine geriler.

Neden bu baskılanmayı sürdürüyorlar? Çünkü yaz tatili için zaman kazanmayı planlıyorlar. Mayıs-Haziran baskılanırsa yaz tatiline girmek onlar için daha rahatlatıcı olacak.

Neden yaz rehaveti istiyorlar? Resesyon kaçınılmaz, enflasyonun dönüşü engellenemez."

İslam Memiş, yazısını ise şu sözlerle bitirdi:

"Toparlayacak olursam:

1-) 3-4 hafta sonra dolar karşısında her şeyi destek seviyelerine çekecekler

2-) Haziran sonuna kadar baskılamayı sürdürecekler

3-) Haziran sonuna kadar küresel piyasalardan bir şey beklememek gerek"

REKLAMI KAPAT X