Yatırımda “kesme altın” dönemi: Kesme altın nedir, kazandırır mı?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
08.11.2023 12:35

Altın fiyatlarının volatil seyri sonrasında fiziki piyasalarda da hareketlilik sürüyor. Kuyumcular ise özellikle altın bozdururken zarar etmek istemeyen yatırımcıların “kesme altına” yönelmeye başladığına dikkat çekiyor.

Gram altın fiyatı tabela kurunda 1800 lira sınırında işlem görürken, Kapalı Çarşı’da ise 1843 liradan fiyatlanıyor. Fiziki piyasalardaki alış-satış arasındaki makas ise yatırımcıların kârlı altın çeşidi için araştırma yapmasına neden oluyor.

Bu kapsamda kuyumcular ise 24 ayar kesme altın ile yatırımcıların daha fazla kazanmasının mümkün olduğunu söylüyor.

Sivas’ta kuyumculuk yapan Tayyib Urfan da konuyla ilgili daha önce açıklamada bulunmuş ve kesme altın hakkında bilgiler vermişti. Buna göre Urfan, kesme altının 24 ayar saf altın olduğunu belirterek şunları kaydetmişti:

“Kesme altın; 24 ayar saf altındır. Paketsiz hali silindirde çekilir, paketli olanları da vardır. İkisinin kazancı da aynıdır. Çekme altın paketli olana göre daha avantajlıdır. Bu bilezik atölyelerinde daha çok kullanıldığı için çok bilinmiyor. Vatandaşlarımızın asıl kârı ve kazancı çekilmiş altında olacaktır.”

“En güzel yatırımlık altın budur”

Çekme altın bozdururken makas aralığının da daha düşük olduğunu belirten Urfan, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“En güzel yatırımlık altın budur. 24 ayar saf altın. Bütün meslektaşlarımızın bildiği gibi 24 ayar saf altın Türkiye’de ve dünyanın diğer yerlerinde olsun bellidir ve istedikleri yerde bozdurabilirler. Bu altın değil diyenler olursa da onlara vatandaşlarımız kulak asmasın. Bu 24 ayar saf altındır ve diğer altınlara göre gerçekten kazancı olan bir altındır.”

“Kaç gram isterlerse temin ediyoruz”

Vatandaşlar talep ettiği miktarda çekme altın temin ettiklerini belirten Urfan, “Bu silindirden geçiyor. Belirli bir gram almak isteyebilirler. Bunu kesip biz kendimiz verebiliyoruz. 1, 5, 20, 50 grama kadar istedikleri kadar kesip verebiliyoruz. İsterse 1 kilogram bile olsa bunu silindirden çekilmiş bir şekilde temin ediyoruz.

Dediğim gibi makas aralığı daha düşüktür ve kazancı da çoktur. Vatandaşlarımızı da tatmin edecek rakamlardadır. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız 24 ayar saf çekme altın temin edebilirler” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ ANALİZ Ons altında dikkat çeken zayıflık: Gram altında takip edilecek kritik seviye Geçtiğimiz hafta 2003 USD seviyesini test etmesine rağmen haftayı 1992 USD seviyesinde kapatan ons altında bu hafta geri çekilmeler dikkat çekiyor. Peki, ons altındaki gerileme sonrasında gram altında takip edilecek seviye ne olmalı?
REKLAMI KAPAT X