3 yeni halka arzda talep toplama başladı: Kaç gün sürer, kaç lot verir?

Okuma Süresi: 3 Dakika
3 yeni halka arzda talep toplama başladı: Kaç gün sürer, kaç lot verir?
Doviz.com
30.11.2023 11:49

SPK tarafından onaylanan 3 şirketin halka arzında talep toplama bugün başladı. İşte halka arz edilecek şirketlere yönelik merak edilenler...

Sermaye Piyasası Kurulu’nun 2023 yılının 74. Bülteninde Çates Elektrik Üretim AŞ, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzını onaylamasının ardından bu 3 şirketin payları için talep toplama bugün başladı.

Şeker Yatırım

Şeker Yatırım Menkul Değerler halka arzında talep toplama işlemleri 30 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında olacak. Şirketin payları 7 TL fiyattan halka arz edilecek.

Arzın ardından Şeker Yatırım, borsada “SKYMD” kodu ile işlem görecek. Tamamı eşit dağıtımla halka arz olacak Şeker Yatırım payları katılım endeksinde işlem görmeyecek.

Toplam 52.500.000 TL nominal değerli payların halka arz edileceği işlemde olası katılımcı sayısına göre dağıtılabilecek pay miktarları şöyle:

2,1 milyon katılımda yaklaşık 25 lot

2,9 milyon katılımda yaklaşık 18 lot

3,3 milyon katılımda yaklaşık 16 lot

3,7 milyon katılımda yaklaşık 14 lot

4,1 milyon katılımda yaklaşık 13 lot

4,5 milyon katılımda yaklaşık 12 lot

Çates Elektrik

Çatalağzı Termik Santrali (ÇATES) halka arzında talep toplama tarihleri 30 Kasım - 1 Aralık olarak belirlendi.

ÇATES halka arzından paylar 57,15 TL sabit fiyattan satılacak olup, Aydem Grubu çalışanlarına ve bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak. Pay alımında T1 ve T2 bakiyeleri kullanılamayacak.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz açıklık oranı yüzde 20,01 olarak açıklanırken, toplamda 33,050,000 adet lot dağıtacak.

Dağıtılacak lot kapsamında olası katılımcı durumuna göre yatırımcılara düşecek lot sayısı ise şöyle:

1,8 milyon katılımda yaklaşık 13 lot

2,1 milyon katılımda yaklaşık 11 lot

2,5 milyon katılımda yaklaşık 10 lot

3,3 milyon katılımda yaklaşık 7 lot

3,6 milyon katılımda yaklaşık 6 lot

4,1 milyon katılımda yaklaşık 6 lot

Batı Ege Gayrimenkul

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 30 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında talep toplayacak. Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin Borsa İstanbul'daki borsa kodu BEGYO olarak belirlendi.

Batı Ege halka arzında paylar, 3 TL sabit fiyattan satılacak. Bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak payların alımı için T1 ve T2 bakiyelerini kullanılamayacak.

Batı Ege Gayrimenkul halka arz açıklık oranı yüzde 35,58 olarak açıklanırken, toplamda 290 milyon adet lot dağıtacak.

Lot sayısına göre dağıtılacak olası miktarlar ise şöyle:

2,1 Milyon katılımda yaklaşık 97 lot

2,5 Milyon katılımda yaklaşık 81 lot

3,3 Milyon katılımda yaklaşık 61 lot

3,7 Milyon katılımda yaklaşık 55 lot

4,1 Milyon katılımda yaklaşık 50 lot

4,5 Milyon katılımda yaklaşık 45 lot

***Rakamlar, katılımcı sayısının artması ya da azalmasına göre değişim gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, katılımcı sayıları üzerinden yapılan bu hesaplamalarda katılımcıların tamamının en az tahmindeki kadar hisse talep ediyor olmasıdır. Şayet katılımcıların belli bir kısmı daha az talep girmişlerse bu tahminler geçerliliğini yitirecek ve katılımcı sayısı aynı olsa da çok daha yüksek tutarlarda dağıtım olabilecektir. Yatırımcıların bu durumu dikkate alarak talep girişi yapmaları faydalı olacaktır.

Halka arz furyası devam eder mi?

Geçtiğimiz günlerde Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin düzenlediği 4. Uluslararası İslami Finans ve Muhasebe Konferansı'na katılan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, borsaya olan ilginin ve halka arzların 2024'te de süreceğini belirtti.

Şirketlerin halka arza ilgilerinin devam ettiğine de dikkati çeken Gönül, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Birkaç sene önce şirketlerin halka arzında tereddütler yaşadığını çok görüyorduk. Son zamanlarda şirketler halka arzın ne olduğunu, nasıl yapıldığını anlamaya ve öğrenmeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla yatırımcı da borsaya girmeye devam ediyor. Özellikle son 2 yıldır borsada hem talep hem de arz konusunda ciddi bir talep var. Bu durumun 2024 yılında da devam edeceğini tahmin ediyoruz. Şu anda şirketlerle yaptığımız genel görüşmelerle daha büyük halka arzlara hazırlıklar yapıyoruz, borsaya büyük şirketler geliyor. İnşallah bu şirketlerin halka arzlarını da başarıyla tamamlayacağız."

İLGİLİ HABER SPK/Gönül: Borsaya büyük şirketler geliyor Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, borsaya olan ilginin ve halka arzların 2024'te de süreceğini belirterek, "Şu anda şirketlerle yaptığımız genel görüşmelerle daha büyük halka arzlara hazırlıklar yapıyoruz, borsaya büyük şirketler geliyor." dedi.
REKLAMI KAPAT X