ABD’de Endeksler Haftayı Rekorla Kapattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Doviz.com
15.01.2018 10:11

Cuma günü beklenenden yüksek son çeyrek karı açıklayan finans devleri JPMorgan Chase (JPM), BlackRock (BLK) ve Wells Fargo (WFC),  4.çeyrek sonuçları sezonunu açtılar.   Şirketlerin 4.çeyrek karları ile ilgili iyimserliğin etkisiyle ABD hisse senetleri piyasalarında üç temel endeks de Cuma günü rekor seviyede kapandılar. 

Dow Jones Sanayi Ortalamaları Endeksi DJIA % 0.89  veya 228 puan artışla 25,803’den,  S&P 500 endeksi SPX %0.67 veya 18 puan artışla 2,786’dan ve Nasdaq Kompozit endeksi COMP  %0.07 veya 49 puan artışla   7,261’den kapandı.   Bu hafta DJIA ve  SPX %2,  Nasdaq  COMP %1,7, yıl başından bu yana ise  endeksler sırasıyla %4.4, %4.2 ve %5.2   yükseliş kaydettiler.

Cuma günü ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan Aralık ayı perakende satışlarının beklentiyle örtüşerek bir önceki aya göre  %0.4 artış göstermesi ve Ulusal Perakende Federasayonunun Noel  ve Yılbaşı dönemi satışlarının beklenenden yüksek olduğunu bildirmesi üzerinde perakende şirketlerinin hisse senetleri yükseldi.  

ABD piyasaları Martin Luther King Jr. günü nedeniyle Pazartesi günü kapalı olacak.  Salı gününden itibaren  yatırımcılar hem şirketlerin 4.çeyrek sonuçları hem de açıklanacak makroekonomik verilere odaklanacaklar.  Önümüzdeki hafta Citigroup Bank of America, Goldman Sachs,  Morgan Stanley ve IBM’in 4.çeyrek sonuçlarını açıklamaları bekleniyor.  Ayrıca hafta içinde  Fed’in Bej Kitabı, sanayi üretimi, konut inşaatı başlangıçları, tüketici hissiyatı ve bölgesel imalat verileri  açıklanacak.

Etiketler: endeks
REKLAMI KAPAT X