Ağustos ayında temettü ödeyecek 7 şirket

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ağustos ayında temettü ödeyecek 7 şirket
Doviz.com
01.08.2023 17:02

Borsa İstanbul’da işlem gören 7 şirket ağustos ayında temettü ödemesi yapacağını KAP'a bildirdi.

Genel kurul toplantılarının ardından temettü ödeme kararı alan şirketler Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu.

Buna göre, ağustos ayında yatırımcılarıyla kârını paylaşacağını KAP’a bildiren 7 şirket şöyle:

Panelsan Çatı (PNLSN) 3 Ağustos’ta pay başına net 0,50 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 7 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

Kervan Gıda (KRVGD) 4 Ağustos’ta pay başına net 0,23 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 8 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

Papilon Savunma (PAPIL) 9 Ağustos’ta pay başına net 0,05 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 11 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

Duran Doğan (DURDO) 15 Ağustos’ta pay başına net 0,14 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 17 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

Grainturk Tarım (GRTRK) 15 Ağustos’ta pay başına net 0,01 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 17 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

Yonga Mobilya (YONGA) 25 Ağustos’ta pay başına net 0,23 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 29 Ağustos’ta hesaplarda olacak.

Yayla Agro Gıda (YYLGD) 31 Ağustos’ta pay başına net 0,30 TL temettü dağıtacak ve ödemeler nakit olarak 4 Eylül hesaplarda olacak.

Temettü nedir?

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler, elde ettiği kârı şirketin büyümesi için kullanabilir veya ortaklarına dağıtılabilir. Şirketin kârı dağıtma kararı almasına ise temettü denir. Buna göre, şirketin hissesine sahip olan tüm ortaklar hesabında bulundurduğu hisse oranında bu kârdan yararlanır.

Temettü dağıtılıp dağıtılmayacağına, ne kadar ve ne zaman ödeneceğine ise genel kurul toplantılarında karar verilir.

Temettü ödemesi ne zaman hesaba yatar?

Temettü ödeme tarihleri şirketler tarafından belirlenirken, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulur. Ödeme tarihi onaylanan şirketler ise 2 iş gününde bedeli yatırım hesaplarına nakit olarak aktarır.

Temettü yatırımıyla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için “Temettü nedir? Temettü yatırım stratejileri nelerdir?” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.

REKLAMI KAPAT X