Ağustosta borsa liginin kazandıranı Beşiktaş oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Ağustosta borsa liginin kazandıranı Beşiktaş oldu
Doviz.com
03.09.2024 11:30

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında hisseleri yüzde 23,4 yükselen Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, ağustos ayında yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Borsada spor endeksi geçen ay yüzde 0,9 değer kazandı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında hisseleri yüzde 23,4 yükselen Beşiktaş ise yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisseleri de geçen ay yüzde 1,3 arttı.

Yatırımcısına Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar yüzde 5,7, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği yüzde 18,4 kaybettirdi.

Yıl başından bu yana en fazla Fenerbahçe kazandırdı

Spor şirketlerinin yıl başından bu yana sergiledikleri hisse performansına bakıldığında Fenerbahçe yüzde 55,2, Galatasaray yüzde 18,3, Trabzonspor yüzde 13 kazandırırken, Beşiktaş yüzde 22,6 kaybettirdi.

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, ağustos ayını 14 milyar 45 milyon 262 bin lira piyasa değeriyle tamamladı.

Fenerbahçe'yi, 8 milyar 916 milyon lirayla Beşiktaş, 8 milyar 46 milyon lirayla Galatasaray, 4 milyar 550 milyon lirayla Trabzonspor izledi.

İLGİLİ HABER Borsa eylüle hızlı başladı: Bankacılık öncülüğünde 10 bin puan aşıldı Borsa İstanbul, bankacılık sektörü öncülüğünde 6 işlem günü aradan sonra yeniden 10 bin puanın üzerine çıktı. Bankacılık endeksindeki yükseliş ise yüzde 4'ü aştı.
REKLAMI KAPAT X