Amazon hissesinin değeri 31 ayın en düşük seviyesine geriledi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Amazon hissesinin değeri 31 ayın en düşük seviyesine geriledi
Doviz.com
02.11.2022 16:06

Amazon'un (AMZN) salı gününü de düşüşle tamamlamasından sonra şirket hissesinin değeri 31 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Geçen hafta şirket, üçüncü çeyrek bilançosunu açıklamış ve açıkladığı bilançoya göre satışları beklentilerin oldukça altında kalmıştı.

Amazon’un bilançosunu açıklamasının ardından şirket hisseleri salı günü %5,52 düşerek, üst üste beşinci günde de kayıplarını sürdürmüş oldu.

Böylelikle Amazon Nisan 2020'den bu yana en düşük kapanışını yaptı ve satışların ardından hisse senedi, pandemi döneminin ardından elde ettiği kazançların neredeyse tamamını geri verdi.

Analistler, açıklanan bilanço sonrasında yatırımcıların üst üste sert satış gerçekleştirmesini, şirkete olan güvenin azalmasına bağladı.

Amazon'un geçen hafta açıkladığı bilançosunda, net karın bir önceki yıla göre %9 azaldığı görüldü. Gelirlerin tahminlerinin altında kalmasının en önemli sebebini ise, Amazon Web Services bölümü oluşturdu.

Böylelikle, Amazon'un piyasa değeri Nisan 2020'den bu yana ilk kez 1 trilyon doların altına indi ve hisse senedi 2008 yılında sergilediği %45’lik gerilemenin ardından ilk kez 2022 yılında %42 değer kaybetmiş oldu. Şirket tarihinde daha kötü performans sergilediği tek yıl ise, şirket değerinin %80'ini kaybettiği 2000 yılındaki dot-com çöküşüydü.

Big Tech'in geri kalanı gibi Amazon da bu yıl soğuyan ekonomi, yükselen enflasyon ve artan faiz oranları nedeniyle zorlandı.

Ayrıca Amazon, pandemi sırasında hızlı bir ivmeyle büyüdükten sonra, tüketicilerin mağazalara geri dönmesi sebebiyle de küçülme yaşadı.

Teknoloji şirketleri arasında ise Amazon, %72 düşüş yaşayan Facebook'un ana şirketi Meta'nın ardından en kötü performans gösteren ikinci şirket oldu.

Meta ise, geçen hafta yatırımcılarına şirketin gelirinin dördüncü çeyrekte de bir miktar düşebileceğini söylemişti.

Amazon’un (AMZN) hisse fiyatı, vadeli işlem piyasasında %0.26 artışla 97.04 seviyesinden işlem görüyor.

Meta’nın (META) hisse fiyatı ise, vadeli işlem piyasasında %0.37 düşüşle 94.84 seviyesinden işlem görüyor.

Etiketler: AMZN meta bilanço
REKLAMI KAPAT X