Analistlerden hisse senedi piyasalarına yönelik uyarı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Analistlerden hisse senedi piyasalarına yönelik uyarı
Doviz.com
08.05.2023 10:08

ABD bankacılık hisseleri kritik teknik seviyeyi aşağı yönlü zorlarken; analistler, bu durumun genel hisse senedi piyasaları için de iyi bir haber olmayabileceği uyarısında bulundu.

İki büyük bölgesel bankanın çöküşünün ardından Wall Street devi JPMorgan’ın satın alma haberiyle, ABD bankacılık hisseleri endişe veren bir teknik seviyeye doğru geriledi.

Böylelikle, ABD’deki en büyük halka açık bankaları izleyen S&P 500 Financial Index 2007’deki kritik seviyeye yaklaştı.

2008 finans krizi sonrası önceki zirvesine on yılı aşkın bir dönemde gelebilen endeks, Ocak 2021’den bu yana ise 2007’deki 517 puanlık zirvenin üzerinde seyrediyordu.

Roppel Capital Management’ın kurucusu Jim Roppel’e göre ise bu eşiğin kırılması daha genel anlamdaki hisse senedi piyasası için kaygı verici bir sinyal olacak.

Uzun bir dönemdir hisse senedi yatırımlarında iyimser olan ancak son dönemde yatırımlarını ağırlıkla nakite yönlendiren Roppel, konuyla ilgili yaptığı paylaşımında “Eğer bankacılık hisseleri düşüyorsa, boğa piyasası söz konusu olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

JPMorgan’ın First Republic Bank’ı satın alması sonrası ABD bölgesel bankacılık hisselerinde geçtiğimiz hafta da sert hareketler yaşanmış; PacWest Bancorp yüzde 43, Western Alliance Bancorp ise yüzde 27 haftalık düşüş kaydetmişti.

REKLAMI KAPAT X