Apple yeniden en değerli şirket oldu

Okuma Süresi: 1 Dakika
Apple yeniden en değerli şirket oldu
Doviz.com
10.07.2024 14:04

Hisselerinin salı gününü kazançla kapatmasının ardından Apple, piyasa değeri 3,5 trilyon doların üzerine çıkan ilk şirket oldu. Şirket böylelikle en değerli şirketler listesinde kaybettiği zirveye de yeniden çıktı.

Dow Jones Market verilerine göre hisseler salı günü 228,68 dolara kadar yükseldi. Hisselerdeki bu yükseliş sonrasında Apple'ın piyasa değeri ise 3,507 trilyon dolara kadar çıktı. Bu yükseliş ise herhangi bir şirketin şimdiye kadar ulaştığı en yüksek değere işaret etti.

Apple'ın ardından en değerli şirketler sıralamasında Microsoft ve Nvidia geliyor.  Ancak uzmanlara göre Wall Street’in yaz tatili ve kazanç sezonları öncesindeki volatilitesi, bu durumun geçici olabileceğine işaret ediyor.

Yapay zeka ve Apple Intelligence

Apple'ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda haziran ayı başında tanıttığı yapay zeka girişimi Apple Intelligence, hisselerin yükselmesine büyük katkı sağladı.

Apple, yapay zeka konusunda sessiz kalmıştı ancak Apple Intelligence'ın tanıtılmasıyla birlikte tüm gücüyle bu alana yöneldi.

OpenAI ile iş birliği yaparak ChatGPT'yi bir sonraki iPhone, iPad ve Mac işletim sistemlerine entegre etmeyi planlayan Apple, geçtiğimiz hafta bir OpenAI yönetim kurulu koltuğuna da sahip olmuştu.

İLGİLİ HABER En değerli 10 şirketten 9'u yılın ilk yarısında yatırımcısına kazandırdı Yılın ilk yarısında küresel pay piyasaları rekor kırarken, dünyanın piyasa değeri en yüksek 10 şirketinden 9'u da bu dönemde yatırımcısına kazandırdı.
REKLAMI KAPAT X