Aramco, ikincil halka arzından 11,2 milyar dolar para toplayacak

Okuma Süresi: 1 Dakika
Aramco, ikincil halka arzından 11,2 milyar dolar para toplayacak
Doviz.com
07.06.2024 11:11

Suudi Arabistan’ın petrol devi Aramco hisse senedi arzından 11,2 milyar doların üzerinde para toplayacak.

Suudi Arabistan, Aramco hisselerinin arzını hedeflenen aralığın alt sınırına doğru fiyatlandırdıktan sonra 11,2 milyar dolardan fazla para toplamaya hazırlanıyor. Aramco olarak da bilinen Saudi Arabian Oil'in %82'sinden fazlasına sahip olan şirket, geçtiğimiz hafta 1,545 milyar hisse satmayı planladığını açıklamıştı. Bu rakam toplam hisselerinin küçük bir bölümünü temsil etse de ülkenin ekonomiyi petrolün ötesine taşıma planlarını finanse etme çabasında önemli bir unsur olarak gösterildi.

Hisse başı fiyat 7,27 dolar

Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre Aramco'nun bankacıları yaklaşık bir hafta süren yerli ve yabancı yatırımcılara pazarlama sürecinin ardından yatırımcılara hisselerin her birini 27,25 Suudi riyali ya da 7,27 dolardan fiyatlandırmayı planladıklarını söyledi.

Aramco'nun istikrarlı ve artan temettü ödemeleri ise diğer küresel petrol rakiplerine göre onu avantajlı kılmaya devam ediyor. Bu da halka arzı uluslararası yatırımcılar için cazip hale getiriyor.

Enerji devi %7'ye yakın temettü getirisi ile ABD'li enerji şirketi Exxon'un %3,4 ve rakibi Chevron'un %4,2'lik getirisinin önünde bulunuyor.

Aramco ilk olarak 2019 yılında halka açılmış ve 29,4 milyar dolar toplayarak dünyanın en büyük ilk halka arzını gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABER Küresel halka arzlarda öne çıkan sektörler EY, Küresel Halka Arz Trendleri raporunda, 2023 yılının sonlarında yaşanan küçülmeye karşılık küresel halka arzlarda 2024 yılında tekrar bir canlanma öngördü.
REKLAMI KAPAT X