Artemis Halı, halka arz için onay bekliyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Artemis Halı, halka arz için onay bekliyor
Doviz.com
25.10.2023 15:32

Halka arz furyasına son olarak katılan şirketlerden olan Artemis Halı, halka arz için yaptığı başvurunun onaylanmasını bekliyor.

Yüksek enflasyon ortamında cazibesi artan borsada, son aylarda hız kazanan halka arz furyasına yeni isimler eklenmeye devam ediyor. 11 yıl önce kurulan ve kısa sürede halı sektörünün lider isimleri arasında yerini alan Artemis Halı da halka arz edilmeye hazırlanıyor.

Buna göre Artemis Halı'nın 17.000.000 adet payın satışını içeren halk arz işlemi için İnfo Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş yetkilendirildi.

Yurt içi pazarda halı üretiminin yüzde 90’ını karşılayan Artemis Halı markasını bünyesinde bulunduran ACME Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı ise şirketin halka arz edilmesini dönüm noktası olarak nitelendirdi.

Batallı, “Şirketimiz için önemli bir dönüm noktası olan halka arz sürecini başlatarak büyüme hedeflerimizi daha fazla yatırımcı ile paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Halka arzdan elde edilecek gelirin kullanımı ile ilgili de açıklama yapan Batallı, yatırımcılardan edinilecek kazancın Artemis Halı’nın sektördeki konumunu daha da güçlendirmeye ve yeni pazarlara açılmaya yönlendirileceğini kaydetti.

İLGİLİ HABER Borsaya gelen yeni yatırımcıların yarısının portföyü 5 bin TL'yi geçmiyor Yatırımcı sayısı halka arzların da etkisiyle eylül ayında toplam 7 milyon 774 bin 863 kişiyle rekor kırarken, bu yatırımcıların yarısının portföyü 5 bin TL'nin altında yoğunlaştı.
REKLAMI KAPAT X