Asya - Pasifik Borsaları Haftayı Karışık Kapattı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Asya - Pasifik Borsaları Haftayı Karışık Kapattı
Doviz.com
07.05.2018 10:08

Asya- Pasifik borsalarında  temel endeksler haftanın son gününü kayıpla kapattılar.   ABD tarım dışı istihdam raporunun açıklanmasını bekleyen yatırımcılar tedbiri elden bırakmadı.    ABD Hazine Bakanı Mnuchin’in başkanlığındaki ABD heyeti ile  Çin heyeti arasında Pekin’de yapılan ve 2 gün süren ikili ticaret görüşmeleri,  ABD’nin öne sürdüğü taleplerinden vazgeçmemesi nedeniyle önemli bir ilerleme kaydedilemeden sona erdi.   ABD’nin talepleri arasında  Çin’in  iki yıl içinde ticaret fazlasını 200 milyar dolar azaltması da bulunuyor. 

 

Asya – Pasifik gösterge endeksi MSCI AC günü %0,36 kayıpla 172,45 seviyesinde kapatırken, haftalık bazda 0,47 geriledi. 

 

Japonya’da piyasalar haftanın büyük bölümünde, Cuma günü de dahil olmak üzere, resmi tatil nedeniyle kapalıydı.  Nikkei 225 endeksi kısa haftayı %0,2 artışla yatay tamamladı.  Güney Kore’de ise Kospi endeksi, finans sektöründeki gerileme  ve Samsung hisselerinin %2,1 değer kaybetmesinin etkisiyle Cuma gününü %1,04,  haftayı da %1,24 kayıpla kapatarak,  Asya – Pasifik bölgesindeki temel endeksler arasında en kötü haftalık performansı sergiledi.     

 

Piyasaların Pazartesi ve Salı günü resmi tatil nedeniyle  kapalı olduğu Çin’de ise Şanghay Bileşik endeksi %0,32 kayıpla günü kapatırken, endeks haftalık bazda  %0,2 artış kaydetti. Şenzen Bileşik endeksi ise haftanın son gününü  %0,21 ,  haftayı ise %0,73 artışla kapattı.   

 

ABD ile  Çin arasındaki ticaret savaşları geriliminden dolaylı olarak etkilenen  Hong Kong’da Heng Seng endeksi,  HSBC Bank ’ın hisselerindeki  %3,5 gerilemenin de etkisiyle günü %,1.28 kayıpla kapattı. Banka, 2 milyar dolar değerinde hisseyi daha   geri alabileceğini belirtti.   Son altı haftadır gerileyen endeks,  bu haftayı da %1,17 kayıpla tamamlayarak, Güney Kore’deki Kospi’den sonra bölgenin en kötü haftalık performansını sergiledi.     

 

Avustralya’da S&P/ASX 200 endeksi Cuma günü 0.58%  kayıpla kapanırken,  bölgede en iyi haftalık performansı sergileyerek, haftayı bir önceki haftanın kapanışına göre %1,63 artışla kapattı. 

Etiketler: tarım
REKLAMI KAPAT X