Asya-Pasifik Borsaları Trump’ın Son Çıkışıyla Yeniden Sarsıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Asya-Pasifik Borsaları Trump’ın Son Çıkışıyla Yeniden Sarsıldı
Doviz.com
06.04.2018 15:41

ABD Başkanı Trump’ın ilave 100 milyar dolarlık Çin malına gümrük tarifesi uygulamayı düşündüğünü açıklaması, piyasaların ABD ve Çin’in anlaşmazlıklarını görüşmeler yoluyla çözümleyeceklerine olan güvenini sarstı.   Cuma günü düşüşle açılan Asya borsaları daha sonra biraz toparlandı. 

 

Trump, Asya piyasalarının Cuma günü açılışı öncesinde, Çin yönetiminin hafta başında ABD mallarına gümrük vergisi koyarak  misillemede bulunmasına karşılık olarak ilave 100 milyar dolarlık Çin malına gümrük tarifesi uygulamayı düşündüğünü açıkladı. Trump’ın söylediklerinin ne oranda gerçekleşeceği henüz bilinmemesine ragmen piyasaları yeterince  tedirgin etti.  

 

Japonya’da Nikkei 225, %0,36 veya 77,90 puan, Güney Kore’de, Kospi endeksi ise %0,33 veya 7,94 puan kayıpla haftanın son gününü tamamladılar. 

 

Çin’de resmi tatil nedeniyle borsalar kapalıydı.  Hong Kong’da ise Heng Seng endeksi günü %1,11 veya 326,25 puan artışla tamamladı. 

 

Australya’da S&P ASX200 endeksi ise günü yatay kapattı. 

 

Bugün açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verilerinin beklenenden yüksek gelmesi piyasalarda Fed’in bu yıl en az 4 kez faiz artıracağı algısını güçlendirecektir. 

REKLAMI KAPAT X