Avrupa borsalarında Credit Suisse paniği: CDS 574 seviyesine kadar çıktı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Avrupa borsalarında Credit Suisse paniği: CDS 574 seviyesine kadar çıktı
Doviz.com
15.03.2023 15:26

İsviçre bankası Credit Suisse hisseleri çarşamba günü yüzde 25'in üzerinde düşerken; mart başında 350 seviyesinde olan bankanın 5 yıllık CDS'leri 574 puanla yeni rekor kırdı.

Uzun süredir adı krizlerle ve skandallarla anılan Credit Suisse, ABD merkezli bankalar Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflaslarıyla yeniden satış dalgasıyla karşılaşmıştı.

Bugün hisselerin yüzde 25'in üzerinde düşerek rekor seviyelere gerilemesinde ise bankanın en büyük ortağı olan ve yüzde 9,9 payı olan Saudi National Bank'ın Başkanı Ammar Al Khudairy'nin Bloomberg'e verdiği röportajda, İsviçre bankasına daha fazla finansal kaynak sağlamayacaklarını ifade etmesi kritik rol oynadı.

Fransız bankalarındaki düşüş, yüzde 10'a yaklaştı

Başkan, daha fazla finansal kaynak sağlamamalarının nedeni olarak regülasyonları gösterdi. Açıklamanın ardından Credit Suisse hisseleri, 1,72 seviyesine kadar geriledi. 

Credit Suisse, satış dalgasıyla karşılaşan tek büyük banka olmadı. Fransız bankası BNP Paribas hisseleri yüzde 10,85, Société Générale ise yüzde 12,22 düşüş gösterdi.

REKLAMI KAPAT X