Bakan Şimşek duyurdu: Borsaya yönelik vergi çalışması ertelendi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bakan Şimşek duyurdu: Borsaya yönelik vergi çalışması ertelendi
Doviz.com
13.06.2024 19:24

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilgili taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını bir süreliğine ertelediklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı X'ten, vergisel düzenlemeleri içeren pakete ilişkin paylaşım yaptı.

Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paketin yakın zamanda TBMM'ye sunulacağını bildiren Şimşek, borsadan alınması planlanan verginin ise bir süreliğine ertelendiğini duyurdu.

Buna göre Şimşek'in konuyla ilgili paylaşımı şöyle oldu:

"Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM’ye sunulacak.

İlgili tüm taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz."

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa yatırımları ve kripto varlıklardan elde edilenler dahil finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışmayı sürdürdüğü belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da konuyla ilgili, "Çok spekülatif haberler görüyoruz sosyal medyada. Yetkililer açıklamadan söylentilere itibar edilmemeli. Borsada yapılan işlemler üzerinden cüzi bir miktar vergi alma tartışmaları yapılıyor. Borsada kazançlar üzerinden bir vergi yok. Yapılan işlemler üzerinden bir bedel alma, o da çok cüzi yani işte 'On binlerde diyelim bir, iki gibi bir şey olur mu, olmaz mı? tartışması var.” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAMI KAPAT X