Bankacılık sektöründe en büyük 'kısa pozisyon' TD Bank'ta alındı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Bankacılık sektöründe en büyük 'kısa pozisyon' TD Bank'ta alındı
Doviz.com
05.04.2023 11:13

Küresel piyasalarda bankacılık sektörüne ilişkin riskler devam ederken yatırımcılar da pozisyonlarını güncel gelişmelere göre ayarlamaya gayret ediyor. Buna göre yatırımcılar, son olarak bankacılık hisselerinde en büyük kısa pozisyonunu TD Bank için aldı.

Silikon Vadisi’ni sarsan ve ardından İsviçre’ye kadar sıçrayan bankacılık güven krizinde gözler bu kez Kanada’ya çevrildi.

Bankacılık sektörü hisselerinde en büyük kısa pozisyonun yaklaşık 3,7 milyar dolar ile Kanada’nın en büyük ikinci bankası Toronto-Dominion Bank’a karşı alındığı ortaya çıktı.

TD Bank’taki kısa pozisyonların bir kısmı bankacılık sektörüne yönelik genel endişeyi yansıtması açısından dikkat çekti.

Ayrıca bankaya yönelik mevduat kaçışına işaret eden bir likidite problemi de bulunmuyor.

Ancak analistler bankanın Kanada’daki konut sektörü yavaşlamasına karşı kırılgan olabileceği uyarısını yapıyor. Industrial Alliance Portföy Yöneticisi Daneshvar Rohinton, ‘değişken faizli mortgage’in yaygın şekilde kullanıldığı Kanada’da sorunlu konut kredilerinde yaşanan artışın TD’ye yansıyabileceği endişelerine dikkat çekti.

47 milyar dolar eriyen kurumda hissesi bulunuyor

Bankanın ABD’de satın alma görüşmeleri yürütmesi ve ABD bankacılık sektöründe ortaklığı bulunması da kısa pozisyonları açıklayabilir. TD’nin, piyasa değerinden 47 milyar dolar silinen Charles Schwab’da yüzde 10 hissesi bulunuyor.

Yatırımcıların açtığı kısa pozisyonların büyüklüğü açısından BNP Paribas ve Bank of America’yı geride bırakarak küresel lider olan TD Bank’ta açılan bu pozisyonların büyüklüğü işlem gören hisselerin yüzde 3,3’ü gibi görece düşük seviyede bulunuyor.

REKLAMI KAPAT X