Batarya üreticisinden halka arz hazırlığı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Batarya üreticisinden halka arz hazırlığı
Doviz.com
30.10.2023 12:35

Halka arzların sayısı Türkiye’de olduğu kadar küresel çapta da artıyor. Buna göre son olarak 1 milyar dolarlık finansman turunu tamamlayan Japonya merkezli batarya üreticisi AESC'nin halka arza hazırlandığı belirtildi.

Küresel piyasalarda halka arz planlayan şirketlerin sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor. Bu kapsamda son olarak Japon batarya üreticisi AESC'nin de halka arza hazırlandığı belirtildi.

Buna göre kısa süre önce 1 milyar dolarlık finansman turunu tamamlayan şirket ABD'de halka açılmayı planlıyor. Japonya merkezli şirket, milyarlarca dolar değerinde bir C Serisi tur için ise danışmanlarla birlikte çalışma yürütüyor.

Öte yandan, AESC'nin bu süreç sonunda ABD'de halka açılmak amacıyla aralarında küresel otomobil üreticilerinin de bulunduğu yatırımcılarla görüştüğü bildirildi. Ancak halka arz konusunda henüz nihai bir karar verilmedi.

Merkezi Japonya'da bulunan şirketin operasyonlarının önemli bölümü bu ülkede yürütülürken şirketin Çin ile de yakın ilişkileri bulunuyor.

Şirket 2007 yılında Nissan ve NEC arasında bir ortak girişim olarak kuruldu. Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zhang Lei liderliğindeki Çinli enerji teknolojisi şirketi Envision, 2018 yılında AESC'nin kontrol hissesini satın aldı. Nissan da azınlık hissesini korudu.

Şirketin ABD'de halka arz sürecinde Çin ile olan bağlarının risk oluşturabileceği değerlendirilirken, Envision'ın sahipliğinin değişim gösterip göstermeyeceği konusunun henüz netleşmediği ifade ediliyor.

İLGİLİ HABER SPK onayladı: Bir şirket daha halka arz oluyor Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tureks Turunç Madencilik şirketinin ilk halka arzını onayladı.
REKLAMI KAPAT X