Bill Gates'in portföyünde bulunan 10 hisse senedi

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bill Gates'in portföyünde bulunan 10 hisse senedi
Doviz.com
25.02.2024 14:22

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in Bill ve Melinda Gates Vakfı bünyesinde 42 milyar dolarlık bir hisse senedi portföyü bulunuyor. Peki, bu portföyün içerisindeki en yüksek paya sahip hisseler neler? İşte detaylar..

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, vakfının portföyüne nakit toplamaya devam ediyor. Bill & Melinda Gates Foundation Trust'ın 14 Şubat'ta Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı son 13F başvurusuna göre, 31 Aralık itibarıyla yatırım portföyünün değeri 42,3 milyar dolar oldu.

Vakıf, 2023'ün son üç ayında ise birkaç önemli hissesini elden çıkardıktan sonra portföyüne 10,2 milyon dolar değerinde bir pozisyon ekledi. Bu pozisyon ise çevresel çözümler konusunda uzmanlaşmış bir sanayi sektörü hissesi olan Veralto Corp'un 124 bin 333 hissesi oldu.

Dördüncü çeyreğin sonu itibarıyla Bill ve Melinda Gates Vakfı'nda tutulan ilk 10 hisse senedi ise şöyle sıralandı:

1- Microsoft

2- Berkshire Hathaway

3- Canadian National Railway

4- Waste Management

5- Caterpillar

6- Deere

7- EcoLab

8- Coca-Cola FEMSA

9- Walmart

10- FedEx

İLGİLİ ANALİZ Yüksek faiz hangi sektör ve hisseleri daha çok etkiliyor? TCMB Başkanı Fatih Karahan yönetimindeki ilk PPK toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Piyasalar faizlerin yüzde 45  seviyesinde sabit bırakılmasını bekliyor. Peki, yüksek faiz hangi sektör ve hisseleri daha çok etkiliyor? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X