BlackRock: Geleneksel yatırım stratejinizi değiştirin

Okuma Süresi: 1 Dakika
BlackRock: Geleneksel yatırım stratejinizi değiştirin
Doviz.com
18.04.2023 10:32

BlackRock stratejistleri, geleneksel olarak en sık kullanılan '60/40 portföy dağılımının' değiştirilmesi ve portföylerde kamu hisse senetleri ile tahvillere ağırlık verilmesinden uzaklaşılmasının gerektiğini belirtti.

BlackRock'ın araştırma bölümü BlackRock Investment Institute, portföylerdeki geleneksel varlık dağılımının değiştirilmesini, portföylerde kamu hisse ve tahvillerine ağırlık verilmesinden uzaklaşılmasını öneriyor.

Portföy yönetiminde klasik olan 60/40 oranının değiştirilmesi gerektiğini belirten BlackRock stratejistleri, "Bu eski öngörüler, varsayımlar içinde olduğumuz büyük merkez bankalarının enflasyonu aşağı getirmek için faizleri resesyona yol açacak seviyelere yükselttikleri yeni rejimi yansıtmıyor" değerlendirmesini yaptı.

Bloomberg'in ABD 60/40 portföy endeksi, 2022'de yüzde 17'lik düşüşün ardından bu yıl yüzde 6,3 arttı. Ancak BlackRock stratejistleri bu durumun 1980'lerden bu yana görülen ısrarcı kazançlar sebebiyle bir dönüşe işaret etmediği uyarısında bulundu.

Stratejistler ayrıca enerji veya sağlık gibi sektörlerden hisselere yatırım yapılmasını, resesyona dayanacak güçlü nakit akışı ve dayanıklı tedarik zinciri olan hisselerin tercih edilmesini öneriyor.

Geleneksel portföy dağılımında ise hisse senetlerine yüzde 60’lık pay verilirken, yüzde 40’lık kısım ise tahvillerden oluşuyor.

REKLAMI KAPAT X