Bloomberg: Volkswagen halka arz planından vazgeçti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Bloomberg: Volkswagen halka arz planından vazgeçti
Doviz.com
30.01.2024 12:49

Alman otomobil üreticisinin büyük ölçekli batarya üretimi konusundaki şüpheleri nedeniyle pil şirketi PowerCo'nun halka arzından vazgeçtiği bildirildi.

Bloomberg tarafından paylaşılan bilgiye göre Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen batarya biriminin halka arzından vazgeçti.

Buna göre şirketin bu sene veya gelecek sene pil şirketi PowerCo'nun halka arzını veya hisse satışını öncelikleri arasına almadığı aktarıldı.

Piyasa katılımcıları ise durumun şimdilik belirsiz olduğunu, piyasalarda iyileşme olursa planın yeniden hayata geçirilebileceğini ifade etti.

İLGİLİ HABER Ford ve LG’nin batarya planı neden rafa kalktı? Ford Otosan ve LG’nin Avrupa'nın en büyük batarya hücresi üretim tesislerinden birini Ankara'da kurma planı rafa kaldırıldı. Otomotiv gazetecisi Okan Altan ise yeni kararı değerlendirdi. İşte detaylar...

Fransız otomobil üreticisi Renault da azalan iştah nedeniyle dün elektrikli araç birimi Ampere'nin halka arz planından vazgeçtiğini duyurmuştu.

Bu kararlar ise otomobil sektöründe değişen teknolojilerin neden olduğu belirsizliklerin otomobil üreticileri için risk teşkil ettiğine işaret etti.

İLGİLİ HABER Küresel halka arzlarda öne çıkan sektörler EY, Küresel Halka Arz Trendleri raporunda, 2023 yılının sonlarında yaşanan küçülmeye karşılık küresel halka arzlarda 2024 yılında tekrar bir canlanma öngördü.
REKLAMI KAPAT X