BofA, Türk bankalarında hedef fiyatını yükseltti

Okuma Süresi: 2 Dakika
BofA, Türk bankalarında hedef fiyatını yükseltti
Doviz.com
27.11.2023 12:42

Bank of America, izlediği Türk banka hisselerinde hedef fiyatlarını yükselttiğini duyurdu.

Bank of America (BofA) Türk bankaları için bir rapor kaleme aldı. İlgili raporda BofA, özel banka hisselerinde alım tavsiyesinde bulunurken kamu bankaları hisselerinde ise düşük performans beklediğini söyledi.

Buna göre banka, ISCTR, AKBNKGARAN ve YKBNK paylarında alıcı tarafta olduklarını belirtti. Bankanın hedef fiyatı ise ilgili hisselerde sırasıyla 34,5, 53,5, 78, 28,50 seviyesine çıktı.

HALKB ve VAKBN için tavsiye, ortalama altı olarak korunurken; hedef fiyatlar sırasıyla 10 ve 14 liraya yükseldi.

Düzenlemeler kısmen sadeleşti

‘Normalleşme’nin Türk bankacılık sisteminde süregelen dinamikleri tanımlamak için en iyi kelime olduğunu belirten BofA analistleri, “Geçtiğimiz iki yıl boyunca büyüme dinamikleri, varlık dağılımları ve temel faiz oranları üzerinde kilit rol oynayan düzenlemeler kısmen sadeleştirilmiştir” dedi.

Değerlendirmede, “Kazançlar toparlanmanın ve iyileştirilmiş bir ücret tabanının gelirlerini desteklerken, varlık kalitesi risklerinin yönetilebilir olduğunu düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Borsada haftaya tedbirle başlayan ve tedbiri kalkacak hisseler

Borsa İstanbul tarafından KAP’a yapılan açıklamada 4 hissenin haftaya tedbirle başlayacağı bildirildi.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında DAPGM, KIMMR, LIDFA ve TLMAN payları bugün seans başından itibaren 26/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Bu hafta tedbirleri kalkacak hisseler

Bu hafta Borsa İstanbul’da 22 hissenin tedbirleri ise kalkmış olacak. Buna göre tedbirleri kalkacak hisseler ve tarihleri şöyle sıralanıyor:

29 Kasım Çarşamba günü DOFER, FMIZP hisselerinde kredili alım ve brüt takas tedbiri; KENT, ORMA, SUMAS hisselerinde kredili alım, brüt takas ve emir paketi tedbiri; CRFSA hissesinde kredili alım tedbiri için son gün olacak.

30 Kasım Perşembe günü ADEL, EUKYO hisselerinde kredili alım, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri; BRKVY, UZERB hisselerinde kredili alım, brüt takas ve emir paketi tedbiri; VANGD hissesinde kredili alım, brüt takas, tek fiyat, emir paketi ve internet emir yasağı tedbiri; AKMGY hissesinde kredili alım tedbiri; CEOEM hissesinde kredili alım, brüt takas tedbiri sona ermiş olacak.

1 Aralık Cuma günü ise MRSHL hissesinde kredili alım, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri; INGRM, YAPRK hisselerinde kredili alım, brüt takas tedbiri; LINK hissesinde kredili alım, brüt takas ve emir paketi tedbiri; EGPRO, PRZMA, SANFM, MIATK, YYAPI hisselerinde kredili alım tedbiri için son gün olacak.

İLGİLİ MAKALE Borsada devre kesici nedir? VBTS çeşitleri nelerdir? Borsada devre kesici nedir? VBTS çeşitleri nelerdir?
REKLAMI KAPAT X