BofA: Yükselişte hisse senetlerini satın

Okuma Süresi: 1 Dakika
BofA: Yükselişte hisse senetlerini satın
Doviz.com
11.04.2023 09:33

Bank of America (BofA) stratejistleri, tarihsel örneklerde faizlerin tepe seviyelere ulaşmasından sonra bile hisse senetlerinde düşüş yaşanabildiğini belirterek, yükselişte hisselerin satılması tavsiyesinde bulundu.

Bank of America'ya göre küresel sıkılaştırma döngüsü sona doğru yaklaşırken merkez bankalarının olası faiz indirimlerine odaklanan yatırımcılar, durgunluk riskinin devam ettiği ve hisse senetlerinin daha da düşebileceği gerçeğini göz ardı ediyorlar.

Buna göre stratejistler ise faizlerin tepe noktaya ulaşmasıyla birlikte hisse pozisyonlarının da boşaltılması gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.

Kurumun geçen haftaki notunda, tarihsel örneklere yer verilerek, 1990’lardaki gibi dezenflasyonist piyasa ortamlarında faiz artırım döngüsü sonunda hisse almanın işe yaradığı; ancak 1970 ve 1980’lerdeki gibi enflasyonist ortamlarda son faiz artışlarının 3 ay sonrasında hisselerin düşüş yaşadığı belirtildi.

Daha önce, resesyon endişelerinin hisselerde satış dalgasına neden olacağı öngörüsünde bulunan BoFA stratejisti Michael Hartnett ayrıca yatırımcıların faiz indirimleri konusunda fazla iyimser ve durgunluk konusunda yeterince kötümser olmadığını söyledi.

REKLAMI KAPAT X