Borsa İstanbul’da 3 hisse haftaya tedbirle başlıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa İstanbul’da 3 hisse haftaya tedbirle başlıyor
Doviz.com
11 Mayıs 2026 09:32

Borsa İstanbul tarafından KAP'a yapılan açıklamalarda 3 hissenin haftaya tedbirle başlayacağı duyuruldu.

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında üç hisse senedi için önleyici tedbir uygulanmasına karar verdiğini açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na iletilen bildirimde, kararın Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Alarko GYO, Dof Robotik ve Türk İlaç Serum paylarında 11 Mayıs 2026 tarihli işlemlerin başlangıcından 10 Haziran 2026 tarihli işlemlerin sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem gerçekleştirilemeyecek.

İLGİLİ HABER SPK duyurdu: Borsa tedbirlerinin süresi uzatıldı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul pay piyasalarında uygulanan açığa satış yasağı ile kredili işlemlerdeki öz kaynak oranı esnekliğinin 26 Mayıs’a kadar devam etmesine karar verdi.
REKLAMI KAPAT X