Borsa İstanbul bünyesinde uygulanan Volatilite bazlı tedbir sistemi çerçevesinde iki şirketin payları üzerindeki kısıtlamalar kaldırıldı.
Borsa İstanbul menkul kıymet tedbir listesinde yer alan bilgilere göre, Destek Finans Faktoring A.Ş. (DSTKF) ile Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SUNTK) paylarına yönelik getirilen kısıtlamaların süresi doldu.
Şirketlerin pay piyasalarında stabilizasyonu sağlamak amacıyla devreye alınan bu önlemler, belirlenen takvimin sona ermesiyle birlikte yürürlükten kalktı.
Destek Finans Faktoring ve Sun Tekstil paylarında bir süredir tatbik edilen açığa satış ile kredili işlem yasakları, 21 Ağustos 2026 Cuma günü itibarıyla sona erdi.
Piyasa kuralları gereği uygulanan bu geçici tedbirlerin süresini doldurmasıyla beraber, söz konusu hisse senetleri normal işlem koşullarına geri döndü.
| Şirket adı | Hisse kodu | Son uygulama tarihi |
|---|---|---|
| Destek Finans Faktoring A.Ş. | DSTKF | 20 Ağustos 2026 |
| Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. | SUNTK | 20 Ağustos 2026 |