Borsa İstanbul'da yüksek volatilite etkisini sürdürüyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa İstanbul'da yüksek volatilite etkisini sürdürüyor
Doviz.com
12.01.2023 17:20

Borsa İstanbul'da yüksek volatilite etkisini sürdürürken, BIST 100 endeksi geçtiğimiz günlerdeki kayıplarının ardından günü sert yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi güne yüzde 2,5 yükselişle başlarken alımların hızlanmasıyla kazançlar yüzde 4’e kadar çıkmıştı. 

Öğle saatlerinde ise BIST 100 endeksi negatif bölgeye geçti. Satışların sertleşmesiyle pozitif hava dağılırken, endeks 4.600 puana kadar gerilemişti. 

Bu hareketlerin ardından öğleden sonra ise yeniden alıma geçen BIST 100 endeksinde yüzde 4’ü aşan yükseliş yaşanıyor.

Endeks saat 17:15 itibarıyla 4.955,21 (+%4,79) seviyesinden işlem görüyor.

Ters repo kısıtlaması ertelendi

SPK Pay Senedi Repo Pazarı'nda taraf olunan ters repo sözleşmelerinin portföylere dahil edilmemesi ve ilgili fonların taraf olacağı pozisyonların kapatılması için son sürenin 28 Nisan 2023 tarihine uzatıldığını duyurdu. Analistler çoğunlukla bu açıkların kapatıldığını ancak borsaya nefes aldırıp aldırmamasının bugün işlemlerde ortaya çıkacağını belirtmişti.

ABD'de enflasyon yüzde 6,5'e geriledi

Öte yandan piyasaların merakla beklediği ABD enflasyonu sürpriz yapmadı. Aylıkta enflasyon pandemiden bu yana ilk kez negatif olarak gerçekleşti. ABD'de tüketici fiyatları altıncı ayda da yıllık bazda geriledi ve 2021 yılı Ekim ayından bu yana en düşük seviyesine geldi. Aralık ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı. Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 6,5 olarak gerçekleşti.

REKLAMI KAPAT X