Borsa İstanbul'dan yeni rekor: Yatırımcılar bu yıl hangi gelişmeleri izleyecek?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa İstanbul'dan yeni rekor: Yatırımcılar bu yıl hangi gelişmeleri izleyecek?
Doviz.com
01.02.2024 16:43

Borsa İstanbul’un aralıksız yedinci işlem gününde de yukarı yönlü hareket etmesi yeni bir rekoru da beraberinde getirdi. Peki, 2024 yılında borsa yatırımcılarını neler bekliyor? İşte detaylar..

Borsa İstanbul, dün gün içi zirvesini yeniledikten sonra haftanın dördüncü işlem gününde de rekor tazelemeye devam etti.

Buna göre BIST 100 endeksi güne yüzde 0,21 değer kazanarak 8514 puandan başladıktan sonra kazançlarını genişleterek gün içi rekorunu 8677 puana taşıdı.

Dün, alıcılı bir seyir izleyerek yükseliş eğilimini üst üste altıncı işlem gününe taşıyan BIST 100 endeksi ise günü yüzde 0,26 değer kazancıyla 8496 puandan tamamlarken, gördüğü en yüksek seviyeyi de 8577 puana çıkarmıştı.

Yabancı hisse alımlarına devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre ise yurt dışında yerleşik kişiler geçen hafta 62,5 milyon dolarlık hisse senedi aldı.

Yurt dışında yerleşik kişiler, 26 Ocak haftasında net 62,5 milyon dolarlık hisse senedi alırken 51,2 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) sattı.

İLGİLİ HABER Norveç Varlık Fonu, Türkiye'de hangi hisselere yatırım yaptı? Norveç Varlık Fonu, Türkiye'deki şirketlere 1,3 milyar dolarlık yatırım yaptı. Peki, fonun Türkiye'de yatırım yaptığı hisse senetleri hangileri oldu? İşte detaylar...

Yatırımcılar 2024'te hangi gelişmeleri izleyecek?

Bu gelişmelerin ardından borsa yatırımcısının gözü de yıl boyunca yatırımcı ilgisinde değişikliğe sebep olabilecek merkez bankalarının kararlarında olacak.

Bu kapsamda yurt içinde TCMB’nin para politikası sonrası mevduat faizlerinin nasıl şekilleneceği yatırımcının yakın takibinde olacak.

Yatırımcılar küresel çapta ise Fed'in uygulayacağı politikaları ve olası faiz indiriminin takvimini takip edecek.

İLGİLİ HABER SPK, 2 şirketin halka arzını onayladı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ'nin halka arzına onay verdi.
REKLAMI KAPAT X