Borsa İstanbul Powell'ın konuşmasıyla sıçradı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa İstanbul Powell'ın konuşmasıyla sıçradı
Doviz.com
10.07.2019 16:00

Powell'ın konuşması Fed'in faizleri indirmeye hazırlanmakta olduğu yorumlarına yol açtı ve Borsa İstanbul 98 bini aştı.

Powell, bugün saat 17.00’de ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne ekonomik görünüm ve para politikaları hakkında sunum yapacak. Sunumun metni saat 15.30’da başladı.  Fed’in haziran ayı toplantısına ilişkin tutanaklar ise saat 21.00’de yayımlanacak.

Borsa İstanbul dün dalgalı ve kararsız bir görüntü çizdi. Öğleden önce düşüş kaydeden endeks öğleden sonra ilk saatlerde toparlasa da, AB yönünden gelen Türkiye’nin sondaj faaliyetleri nedeniyle tedbir söylemleri endeksi olumsuz etkiledi ve gün 97 binin altında tamamlandı.

Yeni İstanbul seçimleri, S-400, ABD-Çin ticaret savaşı derken şimdi de Türkiye’nin sondaj faaliyetlerinin AB ülkelerine verdiği rahatsızlık gündemde öne çıkıyor. Ayrıca İran nükleer kriziyle ABD yaptırımlarıyla karşı karşıya olan İran’ın durumu Körfez’de suların ısınmasına neden oluyor. Bu durum Türkiye’nin jeopolitik risklerini artıran bir diğer unsur olarak dikkat çekiyor.

ABD yönünden gelen güçlü tarım verilerinin ardından FED’in faiz indirimi belirsizliği beraberinde getirdi. FED Başkanı Powell’ın iki gün sürecek yarıyıl sunumuna piyasalar kitlenmiş durumdayken, küresel piyasalarda karışık seyir izleniyor. 

REKLAMI KAPAT X