Borsa Mart sonrası zirveyi gördü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa Mart sonrası zirveyi gördü
Doviz.com
02.07.2019 13:50

Günü %3 yükselişle 99 bin puan üzerinde kapatan BIST 100 bugün 100 bin 342 puana yükselerek 22 Mart sonrası en yüksek seviyeyi gördü ve BIST Bankalar da 146 bin puanı aşarak aynı dönem zirveyi test etti.

Son FOMC toplantısında enflasyondaki zayıf seyrin devam edeceği görüşünde olan komite, küresel ve ülke ekonomisindeki risklere dikkat çekti. Oldukça güvercin açıklamalarda bulunan Fed, yıl içi faiz indirimi beklentilerini de kuvvetlendirdi. Diğer yandan Avrupa Merkez Bankası’nın da genişlemeci politikada faiz indirimi seçeneğinin güncel olduğunu açıklaması küresel piyasalarda risk iştahını artırdı.

Hafta sonu Japonya’da gerçekleşen G-20 zirvesinde ABD ve Çin’in müzakerelere devam kararı alması ile piyasalardaki yükseliş ivme kazandı.

Mart ayında yurt içi yerleşiklerin döviz alımının rekor seviyeye çıkması ve rezervlerdeki düşüş sonrası kur yükseliş yaşarken borsa da düşüşe geçmişti. TCMB’nin swap faizlerini yükseltmesi ve TL likiditesini kısması ile borsadaki düşüş hızlandı ve BIST 83 bin 500 puana kadar gerileyerek yıl içi en düşük seviyeyi görmüştü.

REKLAMI KAPAT X