Borsa seçim belirsizliklerinin ortadan kalkmasıyla güne alıcılı başladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsa seçim belirsizliklerinin ortadan kalkmasıyla güne alıcılı başladı
Doviz.com
07.03.2023 10:21

Borsa İstanbul seçime ilişkin haber akışıyla hareketlilik yaşarken, Millet İttifakı'nın aday belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla yeni güne yüzde 0,86 artışla 5 bin 438 puandan başladı.

Borsa İstanbul’da cuma günü başlayan ve dün de devam eden siyasi tarafta yaşanan gelişmeler volatiliteyi artırmıştı. 

Buna göre, cuma günü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan kalmasının ardından sert düşüşler yaşanmış; dün de, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisiyle Borsa'da değer kazançlarını artmıştı. Seansın ilerleyen saatlerinde ise Meral Akşener'in yeniden masaya dönmesiyle borsada alımlar hız kazanmıştı.

Ayrıca dün, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu’nun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) 5 milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandığının duyurulması da Borsa’yı olumlu olarak etkileyen bir diğer önemli etken olmuştu.

Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, 10 Mart'ta seçim kararı alınacağını ve ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanarak sürecin başlayacağını belirtti. Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklandı.

Borsa İstanbul, tüm bu gelişmelerin ardından ortadan kalkan belirsizliklerin etkisiyle haftanın ikinci işlem gününe yüzde 0,86 yükselişle, 5 bin 438 puandan başladı. Bankacılık endeksi ise açılışta yüzde 1,51 yükselişle 4 bin 812 puandan işlem gördü.

Fiyatlamalar tarafına bakıldığında; dün BIST 100 endeksi, %8,21 oranında yükseliş kaydeden bankacılık endeksi (XBANK) öncülüğünde günü %3,45 oranında primle tamamladı. Holding endeksinin (XHOLD) de BIST 100'deki yükselişe önemli katkısı olurken, 87 hissenin günü artıda tamamladığı gözlendi. İşlem hacmi ise 100 milyar TL'ye yaklaştı.

Analistler yeni günde, BIST 100 endeksinde 5 bin 500 ve 5 bin 600 seviyelerinin direnç, 5 bin 340 ve 5 bin 200 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.

Tıklayın: Borsada seçim fiyatlaması nasıl olacak?

REKLAMI KAPAT X