Borsada 2 kurum Turkcell'i model portföyünden çıkardı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada 2 kurum Turkcell'i model portföyünden çıkardı
Doviz.com
20.02.2023 14:04

Yapı Kredi Yatırım ve Gedik Yatırım, Turkcell’i “nakit akışını baskılayıcı olası gelişmeler” ve “sektör özelindeki endişeler” nedeniyle model portföylerinden çıkardığını açıkladı.

Yapı Kredi Yatırım ve Gedik Yatırım, Turkcell’i model portföylerinden çıkarttı.

Yapı Kredi Yatırım, deprem sonrası şirket ve sektör özelinde artan kısa ve yakın vadeli endişeler, olası zararlar, yeni sermaye harcamalarını değerlendirmede yaşanan zorluklar ve fiyat artışları için daha az elverişli ortam nedeniyle Turkcell’i model portföylerinden çıkarma kararı aldıklarını açıkladı.

Yapı Kredi Yatırım’ın bu açıklamasının ardından benzer bir karar da Gedik Yatırım’dan geldi.

Gedik Yatırım’dan yapılan açıklamada, “Turkcell operasyonlarını uzun vadede oldukça güçlü nakit yatırım kabiliyetinden ötürü beğenmeye devam etsek de Türkiye'de yaşanan depremin yaratabileceği ek operasyon yatırım harcaması ve deprem bölgesindeki yüksek nüfus yoğunluğu kaynaklı tahsilat erteleme/borç silme gibi nakit akışını baskılayıcı olası gelişmelerden ötürü model portföyümüzden çıkarıyoruz” ifadelerine yer verildi.

TCELL hissesi ise bu gelişmelerin ardından bugün saat 13:55 itibarıyla %1,95 düşüşle 33,14 seviyesinden işlem görüyor.

Borsada son durum

Cuma günü 5.026,83 puandan kapanan BIST 100 endeksi ise güne yüzde 0,49 değer kaybıyla 5.051,64 puandan başladıktan sonra %3'e yaklaşan kazanç sağladı. Buna göre endeks, %2,75 artışla 5 bin 165 puan seviyesinden işlem görüyor.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 77'si yükselirken, 22'si ise değer kaybı yaşıyor.

En çok işlem gören hisse senetleri ise Ereğli Demir Çelik, Şişecam, TÜPRAŞ, Kardemir (D), Türk Hava Yolları oldu.

REKLAMI KAPAT X