Borsada ADGYO’nun da aralarında bulunduğu 8 hisseye tedbir kararı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada ADGYO’nun da aralarında bulunduğu 8 hisseye tedbir kararı
Doviz.com
27.09.2023 10:28

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında bugün 8 hissenin güne yeni tedbirlerle başlamasına karar verildi.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ATSYH payları 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak (internet emir yasağı ile) işlem görecek.

Bunun yanında ATSYH payında uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas, emir paketi ve tek fiyat işlem yöntemi tedbirleri de internet emir yasağı tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT payları, 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

TARKM payları 27/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamakta.

TARKM payında halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri de emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecek.

İLGİLİ MAKALE Borsada devre kesici nedir? VBTS çeşitleri nelerdir? Borsada devre kesici nedir? VBTS çeşitleri nelerdir?
REKLAMI KAPAT X