Borsada bankacılık rallisi: BofA’dan 4 Türk bankasına ‘Al’ tavsiyesi

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada bankacılık rallisi: BofA’dan 4 Türk bankasına ‘Al’ tavsiyesi
Doviz.com
08.01.2024 12:05

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, bankacılık sektöründeki yükselişin desteğiyle haftanın ilk işlem gününde %2’yi aşan artış kaydetti. Bu yükselişin ortasında Bank of America ise 4 Türk bankasına yönelik ‘Al’ tavsiyesinde bulundu.

Cuma günü, alış ağırlık bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,07 değer kazancıyla 7.628,73 puandan tamamlamıştı.

Yeni haftada da yükseliş eğilimini sürdüren endeks, açılışta önceki kapanışa göre yüzde 0,51 değer kazanarak 7.667,85 puana çıktı. Kazançlarını genişleten endeks saat 11.45 itibarıyla ise yüzde 2,12 artışla 7.790 puana çıktı.

Sektör endeksleri incelendiğinde ise bankacılık endeksinin yüzde 5,96 artışla borsadaki olumlu havayı desteklediği görüldü.

Borsada takip edilecek seviyeler

Vakıf Yatırım tarafından paylaşılan araştırma notunda ise yeni haftaya 7.600 puan üzerinde başlayan endeksin, özellikle bankacılık sektöründeki alımlarla 7.700 üzerine çıktığına vurgu yapıldı.

İlgili notta endekste 7.600 puan üzerinde kalıcılaşmanın haftanın devamında kritik öneme sahip olacağı belirtilerek, yukarı yönlü hareketin devamı halinde ilk hedeflerinin 7.900-8.000 puan olacağı söylendi.

BofA: Türk bankaları yeniden radarda

Bank of America ise 'Türk bankaları yeniden radarda' başlıklı raporunda yıllar sonra Türk bankalarına yatırımcı ilgisinin arttığının altını çizdi.

Bank of America Analisti David Taranto, Türk bankaları ile ilgili analizinde, "Son etkileşimlerin yoğunluğu, tek haneli faizlerin ve kredi notunda artış beklentisinin olduğu 2013 öncesi dönemi anımsatıyor. Bu kez enflasyon, faizlerde normalleşme görünümü ve bankaların reel getirileri, ilginin sebepleri arasında" dedi.

Raporda CDS ve tahvil piyasalarında hızlı toparlanma olduğu, hisse senetlerinin de peşinden geleceği belirtilerek Akbank, Garanti, İş Bankası ve Yapı Kredi hisseleri için 'Al' tavsiyesi verildi.

İlgili raporda ayrıca önceki yılların aksine bu kez büyük yatırımcıların son dönemde borsaya girişlerde hakim konumda olduğu belirtilerek, "Ortak görüş, Türkiye'nin normalleşme temasına en iyi bankaların ayak uyduracağı yönünde." değerlendirmesinde bulunuldu.

Raporda, regülasyonların borsayı hedge fonların oyun alanı olmaktan çıkardığına da vurgu yapılarak, "Boğa görüşünde olan yatırımcılar kredi notu konusunda 2000'lerin başındaki gibi artışın başında olduğunu düşünüyor. Diğer taraftan değerlemeler, düşüş beklentisindeki yatırımcı için bir sorun olarak kalmaya devam ediyor." ifadesi kullanıldı.

Büyük yatırımcı borsadan çıkıyor

MKK verilerine göre portföyü 1 milyon TL üzerindeki yatırımcıların yönettiği portföy ise aralık ayı itibarıyla 3,74 trilyon TL'ye geriledi. Kasım ayında büyük yatırımcıların portföy büyüklüğü 3,95 trilyon TL olarak kaydedilmişti. Büyük yatırımcıların portföy büyüklüğünde de rekor seviye 4,26 trilyon TL ile Eylül 2023'te izlenmişti.

Bu gelişmelerin ardından piyasalar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma akşamı açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporunun yanı sıra TCMB'nin 11 Ocak'ta JPMorgan'ın New York'taki merkezinde düzenleyeceği Yatırımcı Günlerinin ilk toplantısını da yakından izleyecek.

İLGİLİ HABER Merkez Bankası yatırımcı toplantılarına başlıyor Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ilk yatırımcı toplantısının 11 Ocak 2024'te New York’ta gerçekleşeceğini duyurdu.
İLGİLİ HABER Aralık ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Enflasyonla indirgendiğinde Aralık 2023'te en yüksek aylık reel getiri yüzde 6,16 ile devlet iç borçlanma senetlerinde (DİBS) gerçekleşirken, geçen yıl genelinde en fazla kazanç ise külçe altından elde edildi.
REKLAMI KAPAT X