Borsada güne tedbirle başlayacak ve bu hafta tedbiri kalkacak hisseler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada güne tedbirle başlayacak ve bu hafta tedbiri kalkacak hisseler
Doviz.com
06.11.2023 09:59

Borsa İstanbul'dan KAP’a yapılan açıklamalara göre yeni haftanın ilk işlem gününde 3 hisseye tedbir getirilecek. Bu hafta 10 hissenin ise tedbirleri kaldırılacak.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Petrokent Turizm A.Ş. (PKENT) paylarına bugün seans başından itibaren 05/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satış ve kredili işlem tedbiri uygulanacak.

Günay Caymaz’ın derlediği listeleye göre Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. (DITAS) ve Martı Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MRGYO) paylarında 06/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 05/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacak. İlgili paylarda halihazırda uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri de brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

İLGİLİ HABER Güney Kore, Haziran 2024'e kadar açığa satış yasağı getirdi Güney Kore, Haziran 2024 tarihine kadar açığa satış yasağını yeniden uygulamaya aldığını duyurdu.

Bu hafta tedbirleri kaldırılacak hisseler

8 Kasım Çarşamba günü, Konfrut Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KNFRT) payının açığa satış ve kredili işlem tedbiri ile brüt takas tedbiri, Cosmos Yatırım Holding A.Ş. (COSMO) payının ise açığa satış ve kredili işlem tedbiri için son gün olacak.

9 Kasım Perşembe günü, Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş. (GEREL) payında uygulanan açığa satış ve kredili işlem tedbiri ile brüt takas tedbiri son erecek.

10 Kasım Cuma günü, İhlas Gayrımenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. (IHLGM), Escort Teknoloji Yatırım A.Ş. (ESCOM) ve Batıçim Bati Anadolu Çimento Sanayi A.Ş. (BTCIM) için uygulanan açığa satış ve kredili işlem tedbir; Smartiks Yazılım A.Ş. (SMART) ve Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda (DMRGD) payları için getirilen açığa satış ve kredili işlem tedbiri ile brüt takas tedbiri; Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. (EMNIS) payı için uygulanan açığa satış ve kredili işlem, brüt takas ve emir paketi tedbiri; Tetamat Gıda Yatırımları A.Ş. (TETMT) payı için getirilen açığa satış ve kredili işlem, brüt takas, tek fiyat ve emir paketi tedbiri için son gün olacak.

İLGİLİ MAKALE Borsada devre kesici nedir? VBTS çeşitleri nelerdir? Borsada devre kesici nedir? VBTS çeşitleri nelerdir?
REKLAMI KAPAT X