Borsada iki hissede özel emirle işlem yapıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsada iki hissede özel emirle işlem yapıldı
Doviz.com
22 Nisan 2026 09:45

Haftanın ikinci işlem gününde kayıp yaşayan borsada 2 hisse senedinde özel emir kullanılarak işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

Borsa İstanbul'da işlem gören BİST100 endeksi, 21 Nisan Salı günü satıcılı bir seyir izleyerek %0,76 oranında değer kaybı yaşadı.

Piyasa kapanışını 14.375,40 puandan gerçekleştiren endekste gözlenen bu geri çekilmeye karşın, belirli hisse senetlerinde kurumsal nitelikteki işlemler dikkat çekti.

Endeksin negatif bölgede seyrettiği işlem gününde, Gübre Fabrikaları T.A.Ş. ve Naturel Yenilenebilir Enerji Ticaret A.Ş. paylarında özel emir yöntemi kullanılarak işlemler gerçekleştirildi. 

Özel emir işlemi nedir?

Özel emir işlemi, bir hisse senedinde o anda gerçekleşen fiyatlardan bağımsız olarak alıcı satıcı arasında karşılıklı anlaşma ile, anlaşmanın yapıldığı fiyattan yapılan işlemdir.

Özel emir, işlem gerçekleştirilmek istenen karşı yatırım kuruluşu seçilerek nominal tutar, fiyat/getiri, valör ve sermaye piyasası aracı belirtilerek iletilir.

Sisteme iletilen özel işlem emri sadece işlem gerçekleştirilmek istenen karşı yatırım kuruluşu tarafından görülür.

Bazı yüksek miktarlı özel emir işlemleri sonrasında alıcı ve satıcı, pay alım satım bildirimlerini Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) paylaşır.

Alım satıma dair bildirim yapılmadığı durumlarda işlemin kim tarafından yapıldığının bilinmesi mümkün değildir.

İLGİLİ HABER Yabancının martta en fazla alım yaptığı hisseler belli oldu Borsa İstanbul pay piyasasında yabancı yatırımcılar, mart ayında nette 623,3 milyon dolar satış yaptı.
REKLAMI KAPAT X