Borsa İstanbul işleme kapatıldı

Okuma Süresi: 1 Dakika
Borsa İstanbul işleme kapatıldı
Doviz.com
08.02.2023 11:12

Borsa İstanbul işleme kapatılırken; yapılan açıklamada, "Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verildi." denildi.

Borsa İstanbul'da bugün iki kez devre kesici devreye girmişti.

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi ilk olarak düşüşün yüzde 5'i aşmasıyla saat 10.12.01'de de devreye girmişti.

İşlemlerin yeniden açılmasının ardından satışlar yüzde 7'ye ulaşmış ve 10:42 itibariyle ikinci devre kesici uygulanmıştı. İkinci devre kesiciye kadar işlem hacmi ise 3,6 milyar TL olarak gerçekleşmişti.

Türk Telekom'un hisse geri alımı ve Turkcell'in hisse geri alım fon tutarını artırması da BIST 100 endeksinin düşüş ivmesini tersine çeviremedi.

İkinci kez devre kesici uygulamasının ardından ise Borsa İstanbul'da işlemlerin durdurulduğu açıklandı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, "Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verildi." denildi.

Dün itibarıyla Mart 2021’den bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydeden BIST 100 endeksi ayrıca dünya genelinde de yıl başından bu yana en kötü performans sergileyen endeks olarak öne çıkıyor.

REKLAMI KAPAT X