Borsada lira bazlı rekor: Dolar bazında takip edilecek seviyeler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada lira bazlı rekor: Dolar bazında takip edilecek seviyeler
Doviz.com
17.05.2024 11:48

BIST 100 endeksi, 7 işlem gününün sonunda lira bazlı gün içi zirvesini yeniledi. Peki, endekste dolar bazlı takip edilecek rakamlar neler? İşte detaylar..

Borsa İstanbul, dünkü yükselişine bugün de devam ederek gün içi TL bazlı rekorunu tazeledi.

Buna göre BIST 100 endeksi güne yüzde 0,48 yükselişle 10.369 puandan başladıktan sonra gün içi rekor seviyesini 10.524 puana taşıdı. Endeks, saat 11.43 itibarıyla ise yüzde 1,57 primle 10.482 puandan fiyatlandı.

Dolar bazlı takip edilecek seviyeler

Endeks, TL bazlı rekor serisini sürdürürken Piramit Menkul Kıymetler ise teknik bülteninde dolar bazlı takip edilmesi gereken seviyeleri paylaştı. Buna göre ilgili bültende şunlar aktarıldı:

“Dolar Bazlı endeks, dün güne 316 dolardan başladı. Gün içinde 314-320 bandında hareket etti. Büyük resimde, onaylanmış yükselen üçgen formasyonu teorik hedefi 456 doları hedef olarak takip etmeye devam ediyoruz.

312 dolar seviyesi ara destek olmak üzere formasyonun devamı için takip edeceğimiz, korunması gereken seviye 305 dolar.”

Kaynak: Piramit Menkul Kıymetler

Borsadaki yükselişin arkasında ne var?

Uzmanlara göre Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primindeki (CDS) düşüş ve yabancı yatırımcının hisse senediyle özellikle tahvil piyasasına güçlü girişi borsayı destekliyor.

Buna göre Türkiye 5 yıllık CDS’i bugün itibarıyla 267,1 seviyelerinden işlem görüyor.

Kaynak: Hakan Mert - X

CDS primindeki iyileşme yabancı yatırımcıya kapıyı açarken, ekonomi kurmaylarının iyimser beklentileri ise sürüyor. Buna göre Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün Reuters ile yaptığı söyleşide, orta vadeli programdaki (OVP) tahminlerin eylül ayında güncelleneceğini, başta cari açık ve bütçe olmak üzere ekonomik tahminlerdeki bu revizyonların olumlu yönde olacağını söyledi.

Yılmaz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "tam desteğini" alan dezenflasyon programı ve reform gündeminin OVP'de korunacağını, bugüne kadar atılan diğer adımlar ile birlikte tasarruf ve verimlilik paketinin de etkisiyle bütçe açığının yüzde 5'in altına inmesinin mümkün olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABER Cevdet Yılmaz: Türkiye'nin gri listeden çıkmasını bekliyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin önümüzdeki ay "gri listeden" çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) verilerine göre ise 10 Mayıs haftasında yabancı yatırımcıların Türk tahvillerinde net alımı 2,83 milyar dolar oldu. Böylelikle tahvilde rekor yabancı alımı gerçekleştirildi.

Aynı haftada yabancıların, hisse senetlerinde de 85 milyon dolarlık net alım yaptığı görüldü.

İLGİLİ HABER Yabancı yatırımcıdan rekor tahvil alımı Yabancı yatırımcılar 10 Mayıs haftasında 2,83 milyar dolar ile Türk tahvillerinde rekor net alım gerçekleştirdi.
REKLAMI KAPAT X