Borsada Mehmet Şimşek sonrası sert yükseliş

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada Mehmet Şimşek sonrası sert yükseliş
Doviz.com
05.06.2023 15:05

Borsa geçtiğimiz hafta başlattığı yükseliş trendini ekonomi yönetiminin başına Şimşek'in geçmesinin ardından haftanın ilk gününde de sürdürdü.

Borsa İstanbul hafta sonu kabinenin açıklanmasının ardından haftaya yükselişle başladı.

Haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksi yüzde 2,3 primle 5.233 puan seviyesinden açıldı.

Endekste seansın devam eden bölümünde 5 bin 250 puan seviyesi de aşılarak saat 14.50 itibarıyla yüzde 4,16 artışla 5.327 seviyesine çıkıldı.

Böylelikle endeks 17 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini de görmüş oldu.

Bakan Şimşek ise pazar günü gerçekleşen devir teslim töreninde Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadığını dile getirerek, kurala dayalı bir Türkiye ekonomisinin özlenen refaha ulaşmada önemli olacağına dikkat çekmişti.

Makro finansal istikrarı önceliklendireceklerini belirten Şimşek orta vadeli finansal çalışmalara başlayacaklarının da altını çizerken, orta vadede enflasyonun tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması ve cari açığı azaltacak yapısal reformların hayati öneme sahip olduğunu vurgulamıştı.

Toplumsal refahı yükseltme hedefine ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluğun temel ilkeler olacağını belirten Şimşek, "Bu öncelikler çerçevesinde çalışmalarımızı eşgüdüm içerisinde ilgili bakanlıklarla koordinasyon içerisinde yürüteceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Finans piyasaları ise bu gelişmeleri somut örneklerle görmeye çalışırken borsa tarafında sert hareketler gerçekleşti.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi geçtiğimiz haftayı da yüzde 12 prim ile kapatmıştı.

Tıklayın: Yeni dönemde Mehmet Şimşek’i bekleyen zorluklar neler olacak?

REKLAMI KAPAT X