Borsada şirketler, birbiri ardına geri alım kararı almaya devam ediyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada şirketler, birbiri ardına geri alım kararı almaya devam ediyor
Doviz.com
20.02.2023 16:24

Borsa İstanbul'da şirketler birbiri ardına geri alım programı açıklamaya devam ederken; Aksa Akrilik son geri alım programını açıklayan şirket oldu.

Borsa İstanbul'da deprem felaketi nedeniyle verilen arada getirilen en önemli tedbirlerden biri şirketlerin hisse geri alımlarını kolaylaştırmak olurken, tedbirlerin hayata geçtiği dönemden bu yana şirketlerin hisse geri hamleleri de hız kesmeden devam etti.

Buna göre, Borsa İstanbul’da TAV Havalimanları 75 TL ortalamayla 27 bin adet toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ise 17 Şubat tarihli duyurusunda pay değerinde fiyat istikrarının sağlanması, fiyat oluşumunun desteklenmesi ve pay sahiplerinin korunması amacıyla 2 milyon 200 bin geri alıma konu 100 milyon TL azami tutarlı pay geri alım programı açıkladı.

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ise geri alıma konu 6 milyon azami pay sayısını içeren 60 milyon TL tutarında bir geri alım programı açıkladı.

Saray Matbaacılık ve Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş de hisse alış işlemi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. de pay geri alımı hamlesi yapan şirketlere katıldı. Şirket, azami tutarın 1,5 milyar TL büyüklüğünde olduğu bir geri alım programı açıkladı. 

Geçen hafta da hareketli geçmişti

Kahramanmaraş depreminin ardından piyasaların toparlanması için düzenleyici kurumlar tarafından birçok önlem ve karar açıklanmıştı.

Bu kararlar arasında Borsa İstanbul'daki hisse geri alımların stopaj vergisinin yüzde 15'ten 0'a indirilmesi kararı alınmış ve şirketlerin Genel Kurul kararı olmadan yönetim kurulu kararı ile geri alım programı gerçekleştirmesinin önü açılmıştı.

Öte yandan geri alım yapan şirketler üzerine yeni bir endeks hesaplanmasına ve borsanın gözetim faaliyetleri kapsamında hâlihazırda devam etmekte olan yatırım aracı bazındaki tüm tedbirlerin kaldırılmasına da kararlaştırılmıştı.

Alınan kararlar sonrası aralarında THY, Turkcell, İş Bankası, Akbank, Vakıfbank, Ereğli Demir ve Çelik, Sasa ve Halkbank gibi büyük şirketler geri alım hamleleri yapmıştı.

Tıklayın: Borsa İstanbul'a getirilen teşviklerin ardından şirketler hisse geri alımına başladı

REKLAMI KAPAT X