Borsada yeni rekor: Yükselişte öne çıkan sektörler

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada yeni rekor: Yükselişte öne çıkan sektörler
Doviz.com
15.02.2024 15:51

Ekonomist Tonguç Erbaş, Borsa İstanbul’da lira bazlı devam eden rekor serisinin ortasında öne çıkan sektörleri açıkladı.

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,46 yükselişle 9 bin 113 puandan başladıktan sonra kazançlarını genişleterek tüm zamanların lira bazlı zirvesi olan 9 bin 264 puanı test etti.

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Tonguç Erbaş ise borsadaki yükselişin ortasında öne çıkan sektörleri Haber7’ye değerlendirdi.

Borsada son üç haftadır 100 milyon doların üzerinde bir yabancı girişi olduğunu belirten Erbaş, BIST 100 endeksinde işlem hacminin de bir haftadır 100 milyar TL’nin üzerinde gerçekleştiğini ifade etti.

Borsada trendin yukarı doğru hareket ettiğine dikkat çeken Erbaş, borsanın kısa vadede 9 bin 500 puana kadar yükseleceğini öngördü.

8 Mart’ta Fitch’in Türkiye’nin not kararını açıklayacağını da hatırlatan Erbaş, “Piyasa beklentisi Fitch’in Türkiye’nin notunu artıracağı yönünde, bu durum da borsadaki pozitif havayı destekliyor” dedi.

8 bin 950 puanın kritik bir seviye olduğuna işaret eden Erbaş, bu seviyenin altında bir kalıcılık olursa, 8 bin 700 ve 8 bin 750 puana kadar bir marj açılabileceğini söyledi.

Borsada öne çıkan sektörleri de paylaşan Erbaş, finans, bankacılık, ulaştırma ve gıda perakende sektörlerinin değer kazandığını ayrıca petro kimya içerisinde yer alan şirketler ile enerji ve yazılım gibi sektörlerin öne çıktığını söyledi.

Yabancının en çok aldığı ve sattığı hisseler

Öte yandan Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar ocakta net 236,5 milyon dolarlık alım yaptı. 

Ocak ayında Koç Holding 77,7 milyon dolarlık net alımla en çok alım yapılan hisse olurken, Sasa Polyester ise 50,5 milyon dolarla en çok net satış yapılan hisse ünvanını elde etti. Yabancıların ocak ayında en çok alım satım yaptığı diğer hisseler ise şöyle sıralandı:

Ocakta yabancının en çok aldığı hisseler

Koç Holding: 77,76 milyon dolar

Yapı Kredi: 52,55 milyon dolar

BİM: 52,25 milyon dolar

Türk Telekom: 44,3 milyon dolar

Türkiye Sigorta: 27,9 milyon dolar

Ocakta yabancının en çok sattığı hisseler

Sasa Polyester: -50,5 milyon dolar

Garanti Bankası: -39,3 milyon dolar

İş Bankası:-28 milyon dolar

Tüpraş: - 18,7 milyon dolar

Turkcell: -18,3 milyon dolar

İLGİLİ HABER MSCI endeksine eklenen ve çıkarılan Türk hisseleri belli oldu Dünyanın önde gelen endeks yapıcılarından MSCI, 29 Şubat tarihinden itibaren endekslerine ekleyecekleri Türk şirketleri açıkladı.
REKLAMI KAPAT X