Borsada yükseliş %4’e yaklaştı: Uzman isim yatırımcılara tavsiyede bulundu

Okuma Süresi: 2 Dakika
Borsada yükseliş %4’e yaklaştı: Uzman isim yatırımcılara tavsiyede bulundu
Doviz.com
26.05.2023 17:26

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapılacağı 28 Mayıs Pazar gününden önceki son işlem gününde yüzde 4'e yakın yükseliş kaydetti.

Buna göre, BIST 100 endeksi saat 17:20 itibarıyla yüzde 3,81'lik artışla 4596 puandan işlem gördü.

14 Mayıs haftasında hızla yükselen bankacılık endeksindeki yükseliş ise nispeten daha sınırlı kaldı. Buna göre endeks, yüzde 2,36 artışla 3991 puandan işlem gördü.

Pazar günü ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda karşı karşıya gelecek.

Bu seçim öncesinde piyasada hareketli bir seyir izlenirken; analistler ise seçim sonrasındaki haftada da volatilitenin yüksek olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Buna göre, Ekonomim’e değerlendirmede bulunan Alnus Yatırım Araştırma Direktörü Volkan Dükkancık, piyasaların ikinci tur seçim sonuçlarını bekliyor olsa da, seçimin sonucundan daha çok ekonomide nasıl bir yol izleneceğine odaklanmış durumda olduğunu belirtti.

“Hem ekonominin hem de piyasaların yönü açısından seçim sonrasında iktidar değişikliğinden ziyade yeni hükümetin açıklayacağı ekonomi yönetimi ve izleyeceği ekonomi politikaları esas belirleyici olacaktır.” ifadelerini kullanan Dükkancık; bu noktada, küresel çapta genel kabul görmüş ekonomi politikalarına dönülmesi durumunda orta-uzun vade için en cazip yatırım aracının hisse senetleri piyasası olmaya devam edeceğini söyledi.

Yatırımcılar ne yapmalı?

Yatırımcıların bu riskli dönemde ne yapması gerektiğine dair de tavsiyelerde bulunun Dükkancık, şunları kaydetti:

“Tarihi düşük çarpanlarla işlem görmekte olan BIST cephesinde, bunca riskin yanında orta-uzun vadeli fırsatların da oluşmaya başladığını belirtmek gerekiyor. Ancak hisse seçiminde çok daha dikkatli olunması gereken bir dönemdeyiz.

Bu paralelde, portföylerinde hisse senetlerine yer veren ya da vermeyi düşünen yatırımcılar için, bu zorlu süreçte nakit akışını ve net işletme sermayesi yönetimini doğru yapan şirketler bir adım önde olacaktır.

Bununla birlikte, politika faizinden farklı olarak yüzde 40’lara ulaşan piyasa faizi ortamında, nakit fazlası olan, borçsuz ya da düşük borca sahip, kur riski taşımayan, döviz bazında geliri olan şirketler de yine öncelikli olarak tercih edilmeli.”

REKLAMI KAPAT X