Büyümesiyle Harvard’a ders konusu olan 27 yıllık Türk şirketi iflas etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Büyümesiyle Harvard’a ders konusu olan 27 yıllık Türk şirketi iflas etti
Doviz.com
13.03.2024 12:00

27 yıl önce kurulan EGS Holding'in iflas ettiği açıklandı. Alanında Türkiye'nin öncü firmalarından biri olan EGS, büyümesiyle bir dönem Harvard Üniversitesi'ne de ders konusu olmuştu.

İzmir İflas Müdürlüğü, 27 yıl önce kurulan Türkiye'nin dev holdinglerinden biri olan EGS'nin iflas ettiğini açıkladı.

Şirketin hızla büyümesi bir dönem dünya genelinde ses getirmiş, bunun ardından şirketin büyümesi Harvard Üniversitesi'nde ders ve tez konusu olmuştu.

2001 krizinden ciddi şekilde etkilendiler

1997 yılında aralarında Kemal Zorlu, Hüseyin Özdilek, Necip Kalkan, Ali İhsan Kasapoğlu'nun bulunduğu çok sayıda iş insanı tarafından kurulan EGS Holding kendi adıyla bir banka da kurarak banka sektörüne girmişti. Ancak hızla büyüyen holding 2001 yılındaki krizden etkilenerek mali sorunlar yaşamıştı.

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ise 2001 yılında EGS Bank'ın TMSF'ye devredilmesi kararını almıştı. Ardından EGS Holding şirketlerinin yönetimi de fona geçmişti.

EGS Holding'in çok ortaklı yapısından dolayı TMSF ile EGS ortakları ise uzun bir süre anlaşma yapamadı. 2000 yılında halka arzı gerçekleştirilen EGS Holding'in küçük ortaklarının ve EGS Holding'in borsa hisselerini alan yatırımcılar ise mağduriyet yaşamıştı.

Buna göre 2001 yılında borsa kotundan çıkarılan EGS Holding borsa tarihinde arkasında en çok mağdur bırakan iflaslardan biri olmuştu.

İLGİLİ HABER Zara ve H&M’e üretim yapan 65 yıllık tekstil devi konkordato ilan etti Zara, H&M ve Spencer gibi firmaların ürünlerinin kumaşlarını üreten Emek Kumaş AŞ, kurda yaşanan yükseliş ve maliyetlerdeki artış sonrasında 500 milyonu aşan borcunu ödeyemeyerek konkordato ilan etti.
REKLAMI KAPAT X