Charlie Munger, bugüne kadar yaptığı en iyi yatırımı açıkladı

Okuma Süresi: 2 Dakika
Charlie Munger, bugüne kadar yaptığı en iyi yatırımı açıkladı
Doviz.com
16.02.2023 16:52

Berkshire Başkan Yardımcısı ve Daily Journal Yönetim Kurulu Üyesi Charlie Munger, Çin'deki elektrikli araç üreticisi BYD'yi şimdiye kadarki en sevdiği hisse senedi olarak nitelendirdi.

Daily Journal'ın çarşamba günkü yıllık toplantısında konuşan Warren Buffett'ın uzun süredir yatırım ortağı olan 99 yaşındaki yatırımcı Munger, BYD yatırımlarıyla ilgili daha önce bu kadar iyi bir yatırım yapmadıklarını ve yatırımlarının toplam değerinin şu anda yaklaşık 8 milyar dolar değerinde olduğunu açıkladı.  

Berkshire ilk olarak BYD'den Eylül 2008'de yaklaşık 220 milyon hisse satın almıştı. BYD hisseleri ise elektrikli araçlardaki hızlı büyümenin desteğiyle son 10 yılda %600'den fazla artış gösterirken; hisse senedinde gerçekleşen hızlı büyüme sonrasında Berkshire, geçtiğimiz yıl elinde tuttuğu BYD hisselerini azaltmıştı.

Munger konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "BYD hisseleri mevcut fiyatıyla Mercedes şirketinden daha değerli. Ucuz bir hisse senedi değil ama öte yandan çok dikkate değer bir şirket." dedi. 

Munger ayrıca BYD CEO'su Wang Chuanfu'nun sıra dışı biri olduğunu söyleyerek onu bir dahi olarak nitelendirdi.

Berkshire'ın Başkan Yardımcısı ve Daily Journal Yönetim Kurulu Üyesi Munger, Seattle merkezli varlık yöneticisi Himalaya Capital'in kurucusu Li Lu'ya ise kendisini BYD ile tanıştırdığı için teşekkür etti. 

Yatırım olarak bundan sonraki dönemlerde Tesla'yı mı yoksa BYD'yi mi tercih edeceği sorulan Munger ayrıca cevabın kolay olduğunu belirterek, "Tesla, geçen yıl Çin'deki fiyatlarını iki kez düşürdü. BYD ise fiyatlarını artırdı. BYD, Çin'de Tesla'nın o kadar önünde ki..." ifadelerini kullandı.

BYD ise son olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 2022 yılı için 16,3 milyar yuan (2,4 milyar dolar) ile 2021 yılının yaklaşık %1.200 üzerinde rekor düzeltilmiş yıllık kar beklediğini bildirdi.

Daha önce Musk'ın otomobil işinde başardığı şeyin "küçük bir mucize" olduğunu da söyleyen Munger, Tesla hisselerini ise ne almayı ne de açığa satmayı düşünmediğini belirtti. 

REKLAMI KAPAT X