Çin Hisse Senetlerinde Yoğun Satış Devam Etti

Okuma Süresi: 1 Dakika
Çin Hisse Senetlerinde Yoğun Satış Devam Etti
Doviz.com
27.11.2017 17:33

Pazartesi günü genel olarak global piyasalarda önemli bir veri akışı yoktu, piyasalar veri yokluğunda yön belirlemeye çaluştı. 

Çin hisse senetleri piyasalarında geçtiğimiz Perşembe günü yaşanan satış dalgasının bir benzeri yeniden yaşandı ve endeskler günü düşüşle kapattı. Şenzen Kompozit % 1.5 ve Şanghay Kompozit ise %0.9 geriledi. Çin merkezi hükümeti marjin kredisinin faizini artırarak çok yüksek marjinlerle piyasada yatırm yapan firmaların faaliyetlerini normal sınırlara çekmek ve kredi riskini sınırlandırmak konusunda oldukça kararlı.

Pazartesi günü yapılan diğer seanslarda, Japonya’da Nikkei 225 % 0.2, Güney Kore’de Kospi endeksi %1.4%  ve Tayvan’da Taiex endeksi de %1 ve Hong Kong’da Hang Seng endeski HSI % 0.6 geriledi. Özellikle,  Moody’s in Samsung gibi bir teknoloji devinin derecesini düşürmesinden sonra Asya borsalarındaki diğer teknoloji hisselerinin ve dolayısıyle endekslerin durumdan etkilendiği görüldü. 

Fed Başkanlarının Konuşmaları ve Opec toplantısı gibi  etkinliklerin yer aldığı bu hafta önemli makroekonomik veriler de açıklanacak  Analistler bu hafta açıklanacak Asya Pasifik ekonomileri ile ilgili verilerden olduça umutlu olduklarını belirtiyorlar.

REKLAMI KAPAT X