Çinli otomotiv üreticisi Chery, halka arza hazırlanıyor

Okuma Süresi: 2 Dakika
Çinli otomotiv üreticisi Chery, halka arza hazırlanıyor
Doviz.com
07.10.2024 17:08

Çinli otomotiv üreticisi Chery, 7,1 milyar dolar değerlemeye sahip olduğu düşünülen otomotiv birimini halka arz etmeye hazırlanıyor.

Çin’in önde gelen şirketlerinden Chery Holdings, otomotiv birimi için halka arz planlıyor.

Bloomberg'in haberine göre Hong Kong'da halka arz hazırlığı yapan şirketin otomotiv biriminin değerlemesi 7,1 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Çinli şirket şu anda ülkenin en büyük otomobil ihraççıları arasında yer alırken aynı zamanda borsada işlem görmeyen az sayıda otomobil üreticisinden biri olarak gösteriliyor.

Halka arz daha önce de planlanmış ancak iptal edilmişti

1997 yılında kurulan Chery Auto, Çin'de ve Çin dışında Chery, Tiggo ve Arrizo markaları altında otomobil satışı yaparken Avrupa da dâhil olmak üzere üretim tesislerini küresel olarak genişletmek istediğini belirtmişti. Türkiye de Chery’nin potansiyel yatırımları arasında yer alan ülkelerden biri olarak gösterilmişti.

İLGİLİ HABER Reuters: Chery, Türkiye ile yatırım görüşmelerinde son aşamada Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırım konusundaki görüşmelerin son aşamalarda olduğunu açıkladı.

Finansal hizmetler ve emlak sektörleründe de faaliyet gösteren Chery Group’un en önemli varlıklardan biri olarak gösterilen şirketin otomotiv biriminin ise daha önce de Çin anakarasında halka arzı planlamış ancak bu planlar iptal edilmişti.

Şirket geçen yıl İngiltere, Almanya ve Fransa'daki müşterilere doğrudan satış yapmak için Avrupa'da çeşitli yatırımlar yapmayı planladığını söylemiş, geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği'nin Çin'den elektrikli araç ithalatına gümrük vergisi koymasının ardından elektrikli araç üretimini Avrupa'ya getirme hedefini ise bir yıl ertelemişti.

İLGİLİ HABER BinBin halka arz sonuçları açıklandı: BINBN kaç lot verdi? Bin Ulaşım ve Akıllı Şehir Teknoloji A.Ş. halka arzında hisse başına 91,85 TL’den 17 milyon adet hissenin satışı gerçekleştirildi. Peki, BINBN halka arzında bireysel yatırımcıya kaç lot düştü? İşte detaylar..
REKLAMI KAPAT X