Citi, Avrupa hisseleri için tavsiyesini yükseltirken ABD hisseleri için düşürdü

Okuma Süresi: 1 Dakika
Citi, Avrupa hisseleri için tavsiyesini yükseltirken ABD hisseleri için düşürdü
Doviz.com
06.01.2023 14:16

Citi stratejistleri, Avrupa hisse senetleri için ağırlık artırma tavsiyesinde bulunurken, ABD hisse senetlerinde ağırlık azaltmayı önerdi.

Avrupa hisse senetlerine yönelik büyüyen bir iyimserlik olduğuna işaret eden stratejistler, dördüncü çeyrekte Avrupa hisse senetlerinin ABD hisse senetlerinden çok daha iyi performans gösterdiklerini de vurguladı.

ABD'de resesyon gerçeğinin yaklaşmakta olduğuna dikkat çeken stratejistler, "Daha zayıf bir ilk yarı ve daha güçlü bir ikinci yarı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Stratejistler ayrıca MSCI endeksindeki hisse senetlerinin hisse başına kazançlarının yıl içinde %5-10 oranında daralmasını beklediklerini ve en son 606'dan işlem gören endeksin 2023'ü 680-780 puan aralığından kapatmasını öngördüklerini söyledi.

Citi stratejistleri S&P 500'ün ise 2023 sonunda yüzde 5 artışla 4000 puan olacağını öngörürken, Avrupa Stoxx 600 endeksinin yüzde 8 yükselişle 475 puana yükseleceğini tahmin etti.

Bankanın 2023 yılı için sektör tercihi ise daha pahalı olan teknoloji hisseleri yerine sağlık gibi daha defansif sektörler ile enerji ve finans gibi daha ucuz sektörlerden yana oldu.

Etiketler: Citi hisse senedi
REKLAMI KAPAT X