Credit Suisse 4. çeyrekte 1,6 milyar dolar zarar öngördü

Okuma Süresi: 2 Dakika
Credit Suisse 4. çeyrekte 1,6 milyar dolar zarar öngördü
Doviz.com
23.11.2022 13:06

Credit Suisse, çarşamba günü büyük bir stratejik revizyon toplantısı düzenlerken, 1,5 milyar İsviçre frangı yani yaklaşık 1,6 milyar dolar dördüncü çeyrek zararı öngördüğünü açıkladı.

Son yıllarda zor durumda olan finans devi, geçtiğimiz ay yatırım bankacılığının düşük performans göstermesi ve bankanın kendisini sürekli yüksek dava maliyetleriyle karşı karşıya bulması sonrasında bir dizi yeni önlem açıklamıştı.

Banka çarşamba günü yaptığı stratejik revizyonda ise, "Bu kararlı önlemlerin, yatırım bankacılığının radikal bir şekilde yeniden yapılandırılması, hızlandırılmış bir maliyet dönüşümünün sağlanması ve güçlendirilmiş bir sermaye yapısının oluşturulmasıyla sonuçlanması bekleniyor." denildi.

Credit Suisse ayrıca, net varlık çıkışı yaşamaya devam ettiğini açıkladı ve bu nakit çıkışlarının üçüncü çeyrek sonundaki yönetilen varlıkların yaklaşık %6'sı olduğu belirtildi.

Zürih merkezli banka ayrıca, bu eğilimin ekim ayının ilk iki haftasındaki likidite pozisyonu üzerinde şüphe uyandıran raporların ve kredi temerrüt takaslarının artmasının ardından devam ettiğini belirtmişti.

Credit Suisse, çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Varlık yönetiminde, bu çıkışlar Ekim 2022'nin ilk iki haftasındaki yüksek seviyelerden önemli ölçüde azaldı, ancak henüz tersine dönmedi." dedi.

Grubun ayrıca, İngiliz varlık teknolojisi platformu Allfunds grubundaki hisselerinin satışının ardından 75 milyon İsviçre frangı zarar etmesi bekleniyor.

Bankanın 2022 yılının dördüncü çeyreğinde 1,5 milyar İsviçre frangı zarar etmesini bekkediklerini aktaran yetkililer, "Grubun gerçek sonuçları, yatırım bankacılığının çeyreğin geri kalanındaki performansı ve potansiyel gayrimenkul satışları da dahil olmak üzere diğer bazı eylemlerin sonucuna bağlı olacaktır." dedi.

Credit Suisse ayrıca, bankanın işgücünün %5'inin işten çıkarılmasının yanı sıra tazminatla ilgili olmayan diğer maliyetleri de düşürmeyi planladığını açıkladı.

Credit Suisse hisseleri bu gelişmelerle, vadeli işlemlerde %5'e yakın düşüş gösterdi.

REKLAMI KAPAT X