Deutsche Bank yabancı bankalara olan bağımlılığı enerji krizine benzetti

Okuma Süresi: 2 Dakika
Deutsche Bank yabancı bankalara olan bağımlılığı enerji krizine benzetti
Doviz.com
18.11.2022 14:40

Deutsche Bank İcra Kurulu Başkanı Christian Sewing, Avrupa'nın yabancı bankalara olan bağımlılığının tehlikesi konusunda uyarıda bulunarak, bu tehdidi kıtada krize yol açan enerji krizine benzetti.

Deutsche Bank uzun zamandır, Avrupa'nın ABD ve Çinli rakiplerine karşı koymak için güçlü bankalara ihtiyacı olduğu konusunda uyarılarda bulunuyordu.

Cuma günü yapılan açıklama ise daha büyük bir aciliyet durumuna vurgu yaptı.

Sewing bir bankacılık konferansında yaptığı konuşmada "Avrupa'nın geleceğini finanse etmek için öncelikle yabancı bankalara güvenmek istemiyorsak, rotamızı acilen değiştirmemiz gerekiyor. Hiç kimse bu tehlikeyi hafife almamalıdır." dedi.

Sewing böylelikle, son dönemlerde denetleyicilere yönelik gelen eleştirilerin sonuncusunu, Avrupalı düzenleyicileri yavaş davranmakla suçlayarak gerçekleştirdi.

Sewing, on yıldan uzun bir süre önce yaşanan mali krizden sonra sektöre yardımcı olan güçlü denetim sistemini kuran düzenleyicileri överken, "Mevcut düzenleyici çerçevenin Avrupa bankalarını güçlendirmek için çok az şey yaptığı daha da netleşiyor." dedi.

Sewing'in düzenleyiciler tarafından önemli engeller çıkartıldığını iddia ettiği alanlardan biri ise kaldıraçlı finans sistemi oldu.

Denetçiler daha önce bankalardan, likiditenin yüksek olduğu piyasalarda kaldıraç finansmanını azaltmalarını istemişti.

Sewing ise bunun, daha geniş adımlar için atılan meşru bir adım olduğunu belirtti.

Aynı konferansta konuşan Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ise düzenlemelerin zayıflatılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Lagarde ayrıca, "Aşırı seyreltici düzenlemeler, bankaları risklere karşı daha duyarlı hale getirerek, büyümemizin bağlı olduğu geçişleri daha az destekleyecektir." dedi.

REKLAMI KAPAT X