Dmr Unlu Mamuller halka arzında talep toplama başladı: DMRGD kaç lot verir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Dmr Unlu Mamuller halka arzında talep toplama başladı: DMRGD kaç lot verir?
Doviz.com
21.09.2023 10:30

Dmr Unlu Mamuller halka arzının SPK tarafından onaylanmasının ardından talep toplama süreci de bugün başladı. İşte DMRGD halka arzına yönelik tüm merak edilenler...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 14 Eylül 2023 tarihinde Dmr Unlu Mamuller’in ilk halka arzına onay vermişti.

SPK onayının ardından DMRGD halka arzı için talep toplama tarihleri 21-22 Eylül 2023 olarak açıklandı. Yani halka arz için talep toplama süresinin 2 gün olduğu bildirildi.

Yatırımcılar bu tarihlerde Dmr Unlu Mamuller halka arzına pay başına 10,24 TL’den başvurabilecek.

Öte yandan, halka arz büyüklüğü 768 milyon TL olarak açıklanırken, halka açıklık oranının %40,47 olacağı duyuruldu. Şirketin toplamda ise 75 milyon adet lot dağıtımı yapacağı bildirildi.

Dmr Unlu Mamuller, faiz hassasiyeti olanlar için ise katılım endeksine uygun işlem görecek.

Halka arza katılım durumuna göre ise şu miktarlarda hisse dağıtımı yapılması bekleniyor:

1,7 Milyon katılım – 24 Lot (245 TL),

2,5 Milyon katılım – 17 Lot (174 TL),

2,9 Milyon katılım – 14 Lot (143 TL),

3,3 Milyon katılım – 13 Lot (133 TL),

3,7 Milyon katılım – 11 Lot (112 TL).

Rakamlar ise katılımcı sayısının artması ya da azalmasına göre değişim gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, katılımcı sayıları üzerinden yapılan bu hesaplamalarda katılımcıların tamamının en az tahmindeki kadar hisse talep ediyor olmasıdır. Şayet katılımcıların belli bir kısmı daha az talep girmişlerse bu tahminler geçerliliğini yitirecek ve katılımcı sayısı aynı olsa da çok daha yüksek tutarlarda dağıtım olabilecektir. Yatırımcıların bu durumu dikkate alarak talep girişi yapmaları faydalı olacaktır.

Öte yandan şirket tarafından fiyat istikrarı planlanmazken; şirket ve ortaklar tarafından 1 yıl boyunca pay satışı yapılmayacağını garanti etmektedir.

İLGİLİ HABER Sektör temsilcisi yorumladı: Yabancı gelirse hangi sektörde alım yapar, TL mevduat borsaya rakip mi oldu? A1 Capital Araştırmadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Baki Atılal, yükselen TL mevduat faizlerinin borsaya çok net bir şekilde rakip olduğunu dile getirerek, “KKM ve mevduat yatırımcısı sabit getiriye ve stopaj avantajına bakar. Şu anda KKM’de stopaj yok. Tekrardan gelirse, borsadan gidecek kısmı daha çabuk çıkartırız ve daha rahat önümüze bakarız” dedi.
REKLAMI KAPAT X