Ebebek halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu: EBEBK kaç lot verir?

Okuma Süresi: 2 Dakika
Ebebek halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu: EBEBK kaç lot verir?
Doviz.com
28.08.2023 12:25

Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayının ardından ebebek halka arzının detayları da belli oldu. İşte EBEBK halka arzına yönelik tüm merak edilenler..

Anne-bebek ürünleri perakende satış pazarında faaliyet gösteren ebebek Mağazcılık'ın hisseleri 46,50 liradan halka arz edilecek.

Ebebek Mağazacılık halka arz tarihleri ise 29-31 Ağustos ve 1 Eylül olacak. Buna göre, halka arz için talep toplama süresi 3 gün olacak.

Şirketin halka arz büyüklüğü ise 1,8 milyar lira olacak. Toplam 40 milyon lot hissenin dağıtılacağı arzın ardından ebebek'in halka arz açıklık oranı da yüzde 29,4 seviyesinde gerçekleşecek.

Öte yandan ebebek hisseleri Borsa İstanbul'da "EBEBK" koduyla işlem görecek.

Halka arza katılım durumuna göre ise şu miktarlarda hisse dağıtımı yapılması bekleniyor:

  • 1 Milyon katılım - 19 Lot (883 TL),
  • 1,2 Milyon katılım - 16 Lot (744 TL),
  • 1,4 Milyon katılım - 14 Lot (651 TL),
  • 1,6 Milyon katılım - 12 Lot (558 TL),
  • 1,8 Milyon katılım - 11 Lot (511 TL),
  • 2 Milyon katılım - 9 Lot (418 TL).

Rakamlar ise katılımcı sayısının artması ya da azalmasına göre değişim gösterebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, katılımcı sayıları üzerinden yapılan bu hesaplamalarda katılımcıların tamamının en az tahmindeki kadar hisse talep ediyor olmasıdır. Şayet katılımcıların belli bir kısmı daha az talep girmişlerse bu tahminler geçerliliğini yitirecek ve katılımcı sayısı aynı olsa da çok daha yüksek tutarlarda dağıtım olabilecektir. Yatırımcıların bu durumu dikkate alarak talep girişi yapmaları faydalı olacaktır.

Öte yandan şirket tarafından 30 gün boyunca fiyat istikrarı planlandığı belirtilerek, şunlar garanti edilmiştir:

"1 yıl boyunca ihraççı pay satışı, 1 yıl boyunca ortaklar tarafından pay satışı yapılmayacak."

İLGİLİ HABER Borsa İstanbul, halka arz büyüklüğünde dünya dokuzuncusu oldu Halka arz rüzgarı devam ederken BIST'teki arz büyüklüğü ise 2 milyar dolara yaklaştı ve küresel çapta halka arz büyüklüğünde dünya dokuzuncusu oldu.
REKLAMI KAPAT X