Eczacıbaşı CEO'su Gümrah görevi bırakıyor

Okuma Süresi: 1 Dakika
Eczacıbaşı CEO'su Gümrah görevi bırakıyor
Doviz.com
22.10.2024 10:26

Eczacıbaşı Topluluğu CEO'su ve Eczacıbaşı Holding'in Genel Müdürü Atalay Gümrah görevinden ayrılıyor.

Eczacıbaşı İlaç, Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ECILC) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Eczacıbaşı Topluluğu (Topluluk) CEO'su ve Eczacıbaşı Holding'in Genel Müdürü Atalay Gümrah'ın görevinden ayrılacağı belirtildi.

Gümrah'ın ayrılık nedeni kişisel tercihleri ve yaşadığı sağlık sorunları olarak gösterildi.

Açıklamada, Gümrah'ın 31.12.2024 tarihi itibarıyla söz konusu görevlerinden ayrılacağı belirtilirken sonrasında Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev yapmaya devam edeceği belirtildi.

Geçiş sürecinde, topluluk üst yönetiminin doğrudan Holding Yönetim Kurulu Başkanı F. Bülent Eczacıbaşı'na bağlı olarak çalışacağı kaydedildi.

Gümrah, 1 Şubat 2017 itibarıyla Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su olurken 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise Eczacıbaşı Holding Genel Müdürlüğü görevini de yürütüyordu.

KAP'a yapılan açıklamanın tamamında şunlar kaydedildi:

"Eczacıbaşı Topluluğu (Topluluk) CEO'su ve ana ortağımız Eczacıbaşı Holding A.Ş. (Holding) Genel Müdürü olarak görev yapmakta olan Atalay M. Gümrah, kişisel tercihleri ve yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle, 31.12.2024 tarihi itibarıyla söz konusu görevlerinden ayrılacak olup, sonrasında Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olarak görev yapmaya devam edecektir. Geçiş sürecinde, Topluluk üst yönetimi doğrudan Holding Yönetim Kurulu Başkanı F. Bülent Eczacıbaşı'na bağlı olarak çalışacaktır."

REKLAMI KAPAT X